Reakcje i pytania ludzi

Zaczęty przez Jakub S., Lipiec 18, 2009, 12:13:39 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Jakub S.

Cytat: sławek w Czerwiec 07, 2010, 09:53:08 PM
  A jak ostatnio mam kufer i owiewkę to często się zdarza że auto się ze mną zrównuje i koleś patrzy na swój licznik albo pasażer filmuje/ robi zdjęcia komórką.
  I dobrze! Niech ludzie mają trochę radości! ;)

Hehe, jak ja ostatnio trajkiem w kopnym piasku na polnej drodze jechałem na zasadzie "nie daj się zatrzymać bo kaplica", czyli 1-szy bieg, młynek i kopanie w piasku - byle choć trochę do przodu, to przejeżdżała jakaś rodzina w Fabii i tatuś zwolnił żeby się mogli pogapić  ;D
Jakub Sałata

cyqlop

ja nic nie słyszę, fakt mam słuchawki na uszach ale ustawione na 10 z 30 z kanałem otwartym.

czasami tylko dzieciaki:

"mamo ale dziwny rower,"
niektórzy dorośli nieraz w ogóle nie zwracają uwagi :)
podczas sobotniej przejażdżki do Trzebini zatrzymałem się na chwilkę by coś zjeść i napić się to nawet nikt nie zapytał
a było sporo osób.

Raz tylko, podczas pierwszych kilometrów mojego dzieła, ktoś powiedział coś z ironią ale pojechałem dalej ale mi się  podniosło ciśnienie.

Teraz to mi to zwisa co mówią. Ważne że ja czerpię przyjemność z jazdy :)
Moja mała firemka
https://cnc-warsztat.pl (frezuje aluminium, drewno, tworzywa sztuczne)  ZAPRASZAM, DOBRE CENY

Druga strona
https://sites.google.com/site/cyqlopproject

sławek

Cytat: Yin w Czerwiec 07, 2010, 10:14:55 PM
zrównują się ze mną i rzucają z zachwytem ''zaj****te koło stary'' *( nie wiedzieć czemu na śląsku 'koło' to potoczne określenie roweru. )

"Koło" to "rower" zarówno po śląsku, czesku jak i słowacku. A czemu tak?  Określenie to pochodzi z czasów gdy jedynymi rowerami były bicykle. Jak zobaczyłem kolesia na pokazie jak jechał - przednie koło z 180 cm średnicy a tylne 16 cali to nie miałem wątpliwości na czym on jedzie - na kole!  (rama której prawie nie ma i malutkie tylne kółko wydają się tylko przypadkowym dodatkiem)  ;)
Sławek

cyqlop

fajny tekscior jakiegoś dzieciaka +/- 7 lat

- ale masz fajny rower

ja mowie wygodny

- ale jakiś taki dziwny

od razu mi się humor poprawił
Moja mała firemka
https://cnc-warsztat.pl (frezuje aluminium, drewno, tworzywa sztuczne)  ZAPRASZAM, DOBRE CENY

Druga strona
https://sites.google.com/site/cyqlopproject

technolog1

Witam
w sprawie komentarzy: mam to samo, najlepsze sa dzieci,
młodzieńcy na rowerach - podjeżdżaja pozdrawiają, podpytują,
młodzieńcy pod budką - kretyńskie teksty,
blondynki - brak reakcji{ prawdopodobnie brak wyuczonej standardowej reakcji na niestandardowe zjawisko}
pozdrawiam T1

hansglopke

"To na tym czymś (SWB), jeśli można nazwać To rowerem, więcej niż 60 km nie da się pokonać jednorazowo"
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

kaczor1

Jakiś piknik na Agrykoli [WAW]
Klauni, balony, jakiś koncert i takie tam.
(...)

Przepraszam.
Czy pan też jest atrakcją?  ::) ;D ;D ???

Powiem tyle. Marta studiuje na drugim roku prawa, a w barku na Agrykoli mają kiepską kawę.  ;)
Kolejne zaprzeczenie tezy, że na pozioma nie da się...   :P

Ostatnia Sobota.
Gorąco jak cholera, więc rower wyciągam dopiero jak słońce jest już nisko.
Na drodze do Powsina (w miarę równy asfalt wyłączony z ruchu) dogania i wyprzedza mnie dwóch maratończyków na góralach.
Siadam im na ogon (koło)  oni co chwila się odwracają i pracując wespół wzespół mnie zgubić.
37 a ja jestem
40 a ja jestem
42 a ja jestem
Zaczynają się irytować.
Zwolnili i próba ucieczki. 30 do 45, jestem, 47 jestem.
I tak dojechaliśmy we trzech do Powsina gdy usłyszałem:
Myślałem, że to tylko zabawka. Nie sądziłem, że te maszyny mogą być takie szybkie.  ;D
Gdybym był na rowerze tradycyjnym, byłbym w tym momencie o głowę wyższy  ;D :D ;D

Pozdrawiam Roland

cruzbike

CytatMyślałem, że to tylko zabawka
HAAAAA HAAAAA dobre, nie mam pojęcia dlaczego ale mnie to powaliło, a to dobre !  ;D  ;D  ;D
GG: 13949582

F.O.R.E.S.T

Cytat z wczorajszej, wieczornej przejażdżki, na widok mojego drewniaka:

"No ja wszystko rozumiem, ale żeby rowerem na śpiąco...!!!"  ;D

cruzbike

Cytatblondynki - brak reakcji{ prawdopodobnie brak wyuczonej standardowej reakcji na niestandardowe zjawisko}

zapomniałeś o brunetkach ?  ;D ;D ;D
GG: 13949582

gemsi

- ale super rower
- jak szybko To może pojechać ?
- sam pan to wymyślił ?

doman

-sam to zbudowałeś?
-o teraz to dopiero jazda ;)
-buhaha ale fajny rower teraz to i do Warszawy dojedziesz (ok. 130 km) 

sławek

Dzieciak nr 1
-Pan to ma na gaz? 
- Nie
  Drugi dzieciak - Przecież mówiłem ci że to rower...
----------------------------------------------------
Przepraszam, rozumie Pan po polsku?
  Na zlocie w Prudniku:
No, wy tam w Czechach to fajne rzeczy robicie  (na owiewce mam www.azub.cz)
Przepraszam, czy to Pan był w ostatnim numerze Rowertour-u?   (Tu pozdrawiam Igora  ;D)

No i oczywiście stałe okrzyki zachwytu  "O q...a!"  "Ja pier... Co to jest?!"   "Ale bajer", zrównywanie się autami i robienie zdjęć, filmowanie komórkami itd, itd

Motocyklista na prostej równej drodze zrównał się ze mną - "Czterdziestką zapierd....sz!!!"
Sławek

gemsi

przed sklepem :
- lampki pan nie wyłączył

---
na moj widok dzieiciak na rowerku zaczął krzyczeć, wyć, wpadł w amok :)
- aaa, uuu, ooo, taaaatooooooo!

---
- o q..a !

---
- ja p.....le !

---
- ty pa, paaa...

tomek70

ja zauważyłem nie wiem czy wy też, ze nawet zwierzęta to znaczy psy a nawet koty dziwnie się przyglądają nie za bardzo wiedzą jak zareagować :)
zauważają  że coś jest nie tak