Baron lowracer

Zaczęty przez Piotrek333, Grudzień 04, 2018, 10:09:22 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

golden

Franc widziałem Twoje cudo, bardzo mi się podoba, gratuluję wykonania.

Piotrek333

Chomiczek podnoszony na zawiasie to bardzo dobre rozwiązanie. Załatwia problem gimnastyki przy wsiadaniu.
Rozumiem, że hamulce na kciuki pozwalają zwęzić kierownicę. Zwężacie bo jest wygodniej, czy może czujecie różnicę w prędkości?
Golden - mógłbyś przyciąć swojego chomika, ale go sprzedajesz. Nie pasuje ci kąt gięcia czy coś jeszcze innego kombinujesz?

golden

Zmieniłem kąt chomiczka i nie jest gięta tylko prosta, a oryginalnej było mi żal ciąć. W ten sposób jest o wiele węższa i bardziej aero , nie wystają łokcie.

Piotrek333

Golden - bardzo fajnie wygląda Twój kokpit. Jest wąziutko i nie ma plątaniny linek. Fajnie by było jakby użytkownicy wrzucali więcej fotek swoich rowerów, bo jest to inspiracją dla innych.

Dzisiaj zrobiłem pierwsze próby szybkościowe. Zgodnie z Waszymi zaleceniami zamontowałem chomika i pojechałem na pobliski pagórek. Długość odcinka próbnego to 2km, spadek około 65m, teren zalesiony, nowy asfalt. Startowałem z miejsca, kilka delikatnych obrotów pedałów do 10km/h i dalej na luzie.

Próba 1 - Low baron, z kuferkiem, kierownica chomiczek, chwyciłem kierownicę najwęziej jak się dało. - vmax 52km/h
Próba 2 - Low baron, z kuferkiem, kierownica chomiczek, chwyciłem kierownicę normalnie czyli dość szeroko. Czuć było jak wiatr pcha w wystające przedramię. - vmax 50km/h

Następnym razem pojadę bez kufra i coś mi się wydaje, że będzie nieco wolniej. Później popróbuję z ubarem no i jeszcze na high baronie.

Franc

Golden: A spróbuj dać większe zdjęcia
Franc "Rowery Poziome Rule"

IMK P14-01 (SWB ASS)
Thyss 222
IMK P12 (SWB, USS, B2B tandem)
Twister 800

golden

Franc kliknij w fotkę i zobaczysz oryginalne, wrzucałem z imageshack