Kawa czy herbata

Started by nahtah, September 28, 2009, 05:31:35 PM

Previous topic - Next topic

hansglopke

"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

natalka

Quote from: hansglopke on January 23, 2022, 11:13:16 PM
Było, nie było?
https://youtu.be/E93a0FiNGw4

"Człowiek, który stworzył rower przyszłości"
Przed nim nikt inny nie wpadł na pomysł zbudowania obudowanego roweru...
Niech zgadnę? Mieczysław z Kalisza? Mietek - potwierdzisz?

kamilrozanski

Cab-bike stworzył Maciej Kaczmarek w latach 2008-2009 w czasie w którym odbywałem praktyki w firmie Macieja. Także jestem naocznym świadkiem tego, jak ten pojazd w tamtym czasie powstawał i kto jest jego budowniczym i autorem. Wersja cabrio (prezentowana na filmie) powstawała w latach 2009-2010

kamilrozanski

Przeglądając różne zdjęcia w firmie Macieja K. znaleźliśmy te zdjęcia - ówczesnego właściciela Bernda Kriegera

oraz wyjaśnienie Macieja K. w wątku Ni to rower ni to samochód:

Piotr kilka lat temu kupił ode mnie karoserię Cab-bika, plus siodło, daszek i wiele wiele innych
elementów do budowy niezbędnych.
Bez mojej wiedzy zerżnął (zciągnął czyli u.....ł wzór) formy i produkcję zaczął.
Z sukcesem.
Odbiorcy z takich krajów jak Francja, RFN, Holandia, USA itd. dość dobrze o tym świadczą.
Bernd Krieger (Właściciel marki) prawa autorskie do Cab-bika mi przekazał.
Pisemnie.
Piotr zobowiazał się tantiemy płacić. Za kilka sprzedanych sztuk zapłacił.
Potem przestał. I tak zostało.
VM - y  którymi Noisue (Mateusz), TomOjo (Tomek) czy ja jeździmy, to Cab-bike mini.
Czyli Cab-bike (oryginał) któremu całkowicie dla moich potrzeb i wg mojego widzimisię "dziób"
o 17 cm skróciłem.
Dzięki czemu "kurduplom" do 185 cm wzrostu służyć może bardziej.

kamilrozanski

Oto przykład jak niebezpiecznym pojazdem może być hulajnoga. W roli głównej Lew i jego jaskinia :)
Przewrotka w wieku 69 lat robi wrażenie :)
https://youtu.be/ML1KoWPYrkk

Yin

Nie no przewrót przez bark profeska, widać że było coś za młodu trenowane i nawyki zostały :) A gleba była do hulajnoga pionowa, na poziomej było by ok ;).

igorc

Trzeba przyznać że redaktor irytujący. No ale to ich taka rola by być że tak powiem wyrazistym
Igor Czajkowski
moja pasja to wyprawy rowerowe

kamilrozanski

Kogo masz na myśli pisząc o redaktorze?

tom0jo

"VM - y  którymi Noisue (Mateusz), TomOjo (Tomek) czy ja jeździmy, to Cab-bike mini."

Małe sprostowanie: Tomojo od września 2021roku już nie jeździ VM-em. Przesiadł się na cruzbika.