Poziome ciekawostki ze świata

Zaczęty przez Yin, Sierpień 08, 2008, 03:03:55 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

andrej

Więcej informacji można znaleźć tutaj
http://forum.poziome.pl/index.php?topic=2586.0
To jest najprawdopodobniej ta konstrukcja, i filmik pokazywał jak to jeździ, ale został usunięty.

klubowy

Ja, nie wiem, co to jest sen.
Przeglądam forum, przez całą noc i dzień
Bo gdy admin wpadnie szał
Skasuje mi to com przeczytać bym chciał...

Gen

Franc

Franc "Rowery Poziome Rule"

IMK P14-01 (SWB ASS)
Thyss 222
IMK P12 (SWB, USS, B2B tandem)
Twister 800

fdx

Ciekawa rzecz. ale czy nie lepiej mieć tryby 11-52 z tyłu i np. 42 czy nawet 52 z przodu? Masz zakres od 1:1 (czy nawet niżej z 42 tarczą z przodu)  aż po typowo szosowe przełożenie do szybkiej jazdy 52:11

(coś w tym stylu było zrobione lata temu przez suntour z tego co pamiętam ale mogę się mylić co do firmy która to zrobiła. jak znajdę informację to wrzucę. )

Sporo z takich "nowinek" i rewolucyjnych wynalazków to unowocześnione wersje patentów z początków 20 wieku (czasem z końca 19)
Poziomka... bo ostre koło jest zbyt mainstreamowe...

mototramp

Bart07

Obejrzałem (w sieci) rozebrane obie. Zasada pracy identyczna. Wersja z a-o prostsza, nie ma pośredniego obracania wybieraka dźwigni biegów.

Jakoś mam mieszane odczucia. Nigdy nie udało mi się ustawić budżetowej przedniej zębatki tak, aby przełączała bez kombinacji :-)

Bart
Bartosz.

raffi

Z powodu ostatnich upałów postanowiłem przetestować koncepcję z chłodzeniem cieczą. W motoryzacji się sprawdziła, to może i w rowerach zadziała :D

szydziu

Walczysz z syndromem mokrych pleców ;)

Franc

IMK P14-01 (SWB ASS)
Thyss 222
Twister 800

DeVilio

Yin - czekamy na wersję poziomą xD
Cayon XT Performante FOX 18,5`
FatFlevo - na sprzedaż

Yin

Franc

Nie wiem, czy ten filmik już był, ale wrzucili go (znowu?) na francuskie forum: Angielski tandem piętrowy. Bo skoro można budować piętrowe autobusy to dlaczego nie rowery.
https://www.youtube.com/watch?v=AKsqoHJvUKk&feature=youtu.be&fbclid=IwAR32APHCFfhEYryFKN9V4cwahRUFf795wIG3W7tyHs0TsC60DMZFSYNAvP8

IMK P14-01 (SWB ASS)
Thyss 222
Twister 800

Makenzen

Już chyba wiem, co Francu będziesz robił zimą w garażu... ;)
Jeśli pod twoim tyłkiem jawi się rower poziomy... to wiedz, że coś się dzieje!!! :P