Budowa Trajki.

Zaczęty przez schneider, Kwiecień 03, 2020, 11:40:58 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

schneider

klubowy

Ja, nie wiem, co to jest sen.
Przeglądam forum, przez całą noc i dzień
Bo gdy admin wpadnie szał
Skasuje mi to com przeczytać bym chciał...

Maciej K

No toś Panie "krawiec" w niezłe muzeum wdepnął.(zdjęcia ujrzałem)
Te trajki Mike Burrows (zapomniałem czy jedno "r" czy dwa) w latach 80 tych konstruował.
Poznałem je i jego w 1987 na II mistrzostwach Europy w Nuembrecht. Potem 88, 89 itd.
Robota zacna, ale z tego co pamiętam to poprzez niesymetryczne ustawienie tylnego koła (mocowanego
jednostronnie) inny promień skrętu miały w prawo, a inny w lewo.
Możliwe, że nowszy model i bez tego skrzywienia kupiłeś. Dalszych losów tej trajki nie śledziłem.
Mika pamiętam (miał wtedy długie kłaki) i pewnie by się ucieszył, że jego trajka w Polsce wylądowała.
Co by nie mówić to szanuj ją i dopieść.
Jest tego warta i jej się to należy.
W tamtych czasach obiektem uwielbienia wielu ludzi była.
Coś jak Cobra czy inne kultowe auta wśród samochodziarzy.

Franc

Rowery pan Burrowsa są niesymetryczne. Kiedyś z nim gadałem na temat jego 2 kołowej niejednośladowej wyścigówki. Przednie koło było w osi ramy tak jak fotel a tylne koło było jednostronnie z boku tak jak w Windcheetach.
Rozmowa: ja- eee, ale on jest niesymetryczny, niejednośladowy i ee...., Burrows: a gdzie jest napisane, że 2kołowy rower MUSI być jednośladowy? Ja - ale dlaczego?, Burrows: bo jestem leniwy i nie chciało mi się robić symetrycznego trójkąta. Taka anegdotka. Fajny gość,
Franc "Rowery Poziome Rule"

IMK P14-01 (SWB ASS)
Thyss 222
IMK P12 (SWB, USS, B2B tandem)
Twister 800

oblivion

Fajny skansen, za te pieniądze też bym przytulił, do odświeżenia i modyfikacji...
www.tomekmistak.wordpress.com
www.facebook.com/tomek.mistak

schneider

Ale dalej nie wiem, czy na te moje felgi 20 x 1,25 wejdą opony 20 x 1,75. Różnica w szerokości wynosi 0,5 cala, tj  12,7 mm, czyli 6,35 mm na stronę. Pytanie mam takie, czy opony nie będą spadały z felgi. Czy ktoś już takie doświadczenia robił ?

live_evil

Jeśli rozmiar ETRTO się zgadza, to będzie pasować.
Czyli opona 406mm i obręcz 406mm.