Chellenge huricane 2x20" modyfikacje

Started by Bulabla, October 07, 2024, 04:36:39 PM

Previous topic - Next topic

masterbike

Quote from: Bulabla on November 02, 2024, 11:34:43 AM
. Poza Maciejem jeszcze nikt nie potrafil mi podpowiedzieć o tym sachs .
No patrz Pan jak to społeczeństwo w dzisiejszych czasach roszczeniowe się zrobiło. Wędki nie chcą tylko rybę im daj i to nie byle jaką. Te tylko Maciej tutaj serwuje niestety z jakością różnie bywa.

Chris powinieneś RFN owskich porad tutaj udzielacie to będziesz na poważnie brany.

masterbike

[quote author=Maciej K link=topic=4608.msg64154#msg64154
Opony wąskie, nowicjuszy poziomych do maksymalnego ich pompowania skłaniają.
Wzorują się bowiem na kolarzach, którzy na  dużych kołach raczej
[/quote]
Macieju drogi oświeć Bluble i nas (daj nam tę czy tą rybę)
Na jakich prawach ty się wzorowałeś , serwując tu nam taką papkę bełkotu.
Według twych modłów te małe koła to chyba innym prawom fizyki ( według niektórych fizycznym) podlegają a te to pewnie z jakiegoś tomika baśni braci Grimm zaczerpnąłeś będąc w tym RFN ie.

Maciej K

Quote from: Bulabla on November 03, 2024, 12:14:00 PM
Czy opona maxxis detonator 20x1.5 to dobra alternatywa - tak trochę pośrodku.

Ps tak

Pozdrawiam

Opona wygląda zachęcająco, ale po proporcjach sądząc podejrzewam, że może to być rozmiar 20 x 1.3/8.
W Ertro jest to liczba 451. Dwudziestki klasyki 406 mają.
Poza tym, przy sztywnym widelcu rozmiar 1,5 jazdy może nie uprzyjemniać.
Znalazłem takie coś; https://www.sporti.pl/projector.php?product=74408&lang=pl&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=ca%C5%82y+asortyment+pla_TT_search_pmax_TT&utm_id=18822502511&gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwvpy5BhDTARIsAHSilyleF4KvK6Lsa6DWjeQYg3_kkn4D_MCgxUBywtLbTRAn-PK8C3adjEMaAnWpEALw_wcB

A Ty masterbike, nieś swoje problemy z godnością i na forum nie histeryzuj.

masterbike

o widać poprawę. Modły już inne zaczął używać. Tylko gdzie indziej się pogorszyło. Motto z gówna bata nie ukrecisz zamienił na jakieś uwielbienie tandety, wciagając świadomie lub nie młodego w jeszcze wieksze problemy.

masterbike

A tobie Blubla pozostaje nieść swoje problemy z godnością bo na oponach od Macieja to ty szybki nie będziesz. A dlaczego to już Ci Maciej wyjaśnienie.

live_evil

Quote from: Maciej K on November 04, 2024, 09:23:42 AM
Opona wygląda zachęcająco, ale po proporcjach sądząc podejrzewam, że może to być rozmiar 20 x 1.3/8.
Panie Mieczysławie, z katalogu opon firmy Maxxiss wynika, że opona Maxxis Detonator występuje zarówno w rozmiarze 37-451 (20x1 3/8) jak i 38-406 (20x1,5).

masterbike

Quote from: Maciej K on November 03, 2024, 10:49:37 AM

...  i pojazd ?fruwa?.
Po Macieja wpisach można faktycznie stwierdzić,  że jest on oderwany od rzeczywistości.
Blubla mitologię czytałeś? Tam znajdziesz przepis jak taki rower zbudować a jeśli jednak coś poszło by nie tak,  to Renata pomoże osiągnąć niebiański pułap.

Maciej K

Quote from: live_evil on November 04, 2024, 11:29:41 AM
Quote from: Maciej K on November 04, 2024, 09:23:42 AM
Panie Mieczysławie, z katalogu opon firmy Maxxiss wynika, że opona Maxxis Detonator występuje zarówno w rozmiarze 37-451 (20x1 3/8) jak i 38-406 (20x1,5).
Dzięki moim komputerowym "zdolnościom" tak daleko jak katalog nie dotarłem.
Ale za info dzięki.
Opona prezentuje się dobrze. Jak Bulabla ją kupi i zewnętrzną średnicę poda, to kto wie czy się nie skuszę do Velo.
Niektóre 1,5 wchodzą w nadkola, a np. Schwalbe marathon nie.

masterbike

Ups... faktycznie chyba źle ten bukiet kaktusów Macieja zinterpretowałem. Wygląda na to, że te pojazdy rzeczywiście fruwały ... przez okna hal testowych tej najnowocześniejszej Kaliskiej manufaktury.

Bulabla

Witam - ostatnio mniej czasu na odpisywanie : kupa roboty : jakieś prezentacje ,  2 etat dzieciak chory itd itd . 

Opony maxxis detonator 20x1.5"  - czekam

Odnośnie ustawienia ( fit / x-seam recumbent )  - o którym pisał Maciej -  chciałbym do tego wrócić .  Zauważyłem  , że rzeczywiście mam za daleko wysunięty bom ( 3cm-4cm? ) , obecnie ustawiłem na 0 czyli pięta dotyka maksymalnie wykręconej korby .  Dodaje film ( przepraszam za nieporządek - niedawno wymieniłem osobiście  dach w garażu , nie miałem weny by to ogarnąć  ) 
https://youtube.com/shorts/kbBkxzfMWws
Czy pozostać w tym ustawieniu czy jeszcze odsunąć ? Jak widzę na wszystkich pokazowych filmach (producenci recumbentów) ustawiają nogę właśnie na 0  .  Jak to w waszych ustawieniach wygląda ?
Na filmiku można zobaczyć też ustawienie kierownicy  . Na pewno nie jest idealna - dodaje zdj. ze wskaźnikami , jeżeli macie propozycje to proszę o podpowiedź w którym kierunku pójść .
https://photos.app.goo.gl/mpsg6bVfRb5X3RVr6
Jak widać na filmie mam za długi łańcuch - to jest do poprawy oczywiście

Jeżeli chodzi o fotelik to jest ~75cm więc na moją półciężką i 175 jest ok /
w galerii dodałem zdj. z porównaniem innego fotelika M ( kiedyś kupiłem za grosz od dobrego kolegi z forum ) widać na nim tą przypadłość fotelików chellenge o którym wcześniej zostało to napisane - czyli zbyt wysoko uniesiona przednia krawędź . Jest to wyczuwalne w jeździe , choć mało jeszcze tym przejechałem
https://photos.app.goo.gl/h5My2qvhvPfPgkDB9
Jeżeli dalej będzie mnie to bawiło to wykonam z włókna węglowego fotelik ( tak jak w filmikach wykonuje go M.Ruga ) - wg porównań tego co wykonał włoski kolega uda się zejść z 2,5kg wagi fotelika chellendza na  1 kg  - 0,5 kg max   .   . Ale to pieśń przyszłości . 

Kolega Jacekddd napisał jakiś czas temu o dadatkach aero - wiadomo na razie za wcześnie myśleć o czymś takim ,  ale  na pewno jest to wykonalne . Tail fairing nieźle by na tym rowerku  wyglądał ;)
Pozdrawiam

Jacekddd

Quote from: Bulabla on November 08, 2024, 01:08:58 AM
......
Kolega Jacekddd napisał jakiś czas temu o dadatkach aero - wiadomo na razie za wcześnie myśleć o czymś takim ,  ale  na pewno jest to wykonalne . Tail fairing nieźle by na tym rowerku  wyglądał ;)
Pozdrawiam

Wyglądał by super. Szybki i wściekły z tym groźnie wyglądającym zamaskowanym Zorro.
Poza tym co ma tak sterczeć to tylne koło, samotnie.
Pozdrawiam, powodzenia w realizacji zabiegów.

Quest XS 21kkm; 11 Podróży 6379Km; Bieganie;
http://www.sports-tracker.com/view_profile/jacekddd