ZLOT 2009

Zaczęty przez tomigelo, Wrzesień 05, 2008, 12:11:21 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

staskiewicz

Live_Evil, tzn. M.Kaczmarek już nie urzęduje obok Forda? A gdzie przy Złotej, bo niebawem będę w Kaliszu to wpadnę. Warto by założyć nowy wątek o Kaliszu/Aero-Biku przecież to polska Mekka rowerów poziomych...

live_evil

Cytat: staskiewicz w Sierpień 04, 2009, 09:44:03 PM
Live_Evil, tzn. M.Kaczmarek już nie urzęduje obok Forda? A gdzie przy Złotej, bo niebawem będę w Kaliszu to wpadnę. Warto by założyć nowy wątek o Kaliszu/Aero-Biku przecież to polska Mekka rowerów poziomych...

Nie pamiętam dokładnego adresu, trzeba jechać Złotą OD centrum, przeciąć Wojska Polskiego, następnie Stańczukowskiego i po jakiś 500-800 metrach po lewej stronie będzie droga z płyt betonowych, ta droga doprowadzi do warsztatu Maćka. A najlepiej to zadzwoń i się zapowiedz, przy okazji możesz się o dokładny adres zapytać :-)

A jak obecnie wygląda sytuacja w Ostrowie? Jeżdzą tam jeszcze jakieś poziomki?

staskiewicz

Tak się składa, że w Ostrowie już nie mieszkam, ale bywam co najmniej raz w tygodniu. Niedawno widziałem się z p. J. Dźbikiem, który skonstruował swój nowy rower. On na pewno w Ostrowie był pierwszy, zbudował kilkanaście rowerów i twierdzi, że jako jedyny przetrwał.  W ubiegłym tygodniu przed  firmą "śmignął" mi żółty LWB z Aero-Bike'u (charakterystyczna konstrukcja i naklejki) ale nie wiem czy to ktoś przejazdem, czy z Ostrowa. U nas z bratem sytuacja wygląda tak, że brata potrącił w 2002 roku samochód jadąc moim LWB, właśnie tego dnia kupił nowa ramę SWB (tzw. zetkę) i jakoś tak się złożyło, że do dziś leży w częściach. Ja swojego zaś nie naprawiłem... Jest jeszcze Romek Lis, który trochę później "związał" się z Aero-Bike'm i z tego co rozmawialiśmy chce rower odbudować a właściwie już to robi. My też z bratem przymierzamy się aby chociaż poskładać tego SWB. Zatem sprawy "na poziomie" w Ostrowie odżyją.

shp

Cytat: igorc w Lipiec 21, 2009, 11:09:09 AM
Serdecznie zapraszamy wszystkich posiadaczy i miłośników rowerów poziomych na ogólnopolski zlot.

Witam.

Czyli, jeśli dobrze liczę, impreza jedną osobę ma kosztować 40 (żywność) + 30 (wpisowe wczesne) + 32 (dwie noce) + 9 (pościel), razem 111zł?

I to wszystko przelewem na konto? Czy za nocleg płacimy gdzie indziej?

igorc

Tak całość kosztuje 111 zł. Najlepeij przelewem.
Bardzo proszę wszystkich zainteresowanych o e-maila do mnie igor@cyklotur.com z podaniem imion i nazwisk uczestników. Konto do przelewu podaję w mejlu zwrotnym.
Pozdrawiam,
Igor
Igor Czajkowski
moja pasja to wyprawy rowerowe

Jakub S.

Czy ktoś planuje zjawiać się przed zwolnieniem pokoi i zakwaterowaniem? Mam opcje dojazdu pociągiem na mniej więcej 13:30 i 19 i zastanawiam się czy będzie z kim pogadać jeśli przyjadę wcześniej :)
Jakub Sałata

nahtah

Taki zlot - to marzenie:)  Parada rowerów Jelenia Góra 2009

www.muzyczneradio.com.pl
ŻYCIE jest jak jazda NA ROWERZE aby utrzymać równowagę MUSISZ się poruszać naprzód.......Albert Einstein
https://www.bikestats.pl/rowerzysta/nahtah

igorc

Witam,
Pod podanym linkiem jest szczegółowa mapka dojazdu do ośrodka. Zważywszy na trochę nieasfaltowe drogi przed samym ośroddkiem, zalecam dojazd samochodem. Osoby które będą dojeżdżać poziomkami bezpośrednio do ośrodka proszę o kontakt - mogę podjechać samochodem do szosy i zabrać do ośrodka.
http://cyklotur.com/home/530/ftp/user/gfx/zlotdojazd1.jpg
Pozdrawiam,
Igor
Igor Czajkowski

flevonautik

Czy mógłbym do was dołączyć w niedzielę rano i wziąść udział w tej imprezie? Będę w okolicy z rodziną (sobota) ale niedzielę już bym miał wolną. Jeżeli byłoby to możliwe, przyjechałbym do ośrodka i razem z wami podążył do jeziorka Maltańskiego?.

Dane osobowe przesłać na priv. czy na forum?

pzdr. Flevonautik

igorc

Szczegóły lepiej na priv.
Myślę, że większa część zlotowiczów w niedziele przejedzie z ośrodka do Poznania samochodami i tam dopiero będziemy krążyć na poziomkach i taki mam w tej chwili plan na niedzielę, ale zweryfikujemy to na zlocie w piątek wieczorem.
Pozdrawiam,
Igor
Igor Czajkowski

igorc

W poniedziałek zamykam zapisy na zlot. Chętnych proszę w takim razie o pilny kontakt - igor@cyklotur.com

Na stronie http://www.cyklotur.com/x_C_X__P_NEWS.html?PZTA=&news=53010203 znajduje się zaktualizowany program zlotu i dokładna mapka dojazdu.

Pozdrawiam,
Igor
Igor Czajkowski

istrii

Panowie czy ja dobrze widziałem dziś na TVN w pogodzie że nasz łikend ma być niezbyt ciekawy i że może padać?
Oj co by się ich prognozy nie sprawdziły.

hansglopke

Kto by tam wierzył, co w telewizji pokazują.
Pojedziemy, zobaczymy.
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

shp

Cytat: igorc w Sierpień 29, 2009, 03:34:36 PM
Szczegóły lepiej na priv.
Myślę, że większa część zlotowiczów w niedziele przejedzie z ośrodka do Poznania samochodami i tam dopiero będziemy krążyć na poziomkach i taki mam w tej chwili plan na niedzielę, ale zweryfikujemy to na zlocie w piątek wieczorem.

Ja myślę, że przy dobrej pogodzie będzie paru chętnych, by z ośrodka do Poznania dojechać jednak rowerami :)

Jakub S.

Cytat: shp w Sierpień 31, 2009, 05:57:39 AM
Ja myślę, że przy dobrej pogodzie będzie paru chętnych, by z ośrodka do Poznania dojechać jednak rowerami :)

Dokładnie, zwłaszcza jeśli tak jak ja przyjadą pociągiem. Pewnie podzielimy się na 2 grupy i już, w końcu nie ma sensu zostawiać samochodów i rzeczy w ośrodku po wykwaterowaniu.
Jakub Sałata