IV OGÓLNOPOLSKI ZLOT ROWERÓW POZIOMYCH 2011

Zaczęty przez zulus, Grudzień 30, 2010, 08:08:54 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

gemsi

Cytat: maciek70 w Wrzesień 17, 2011, 06:52:21 PM
I tu masz rację Stormie!

Maciek, cytuj jak się do czegoś odnosisz, zwłaszcza w tak długim wątku, bo nie wiadomo co chodzi ;)

zulus

no to
Cytat: maciek70 w Wrzesień 17, 2011, 06:52:21 PM
Apropo"s Zlotu Poziomów to mam kontakt z dziennikarzem Kuriera Południowego który jest energicznym organizatorem imprez i umie jeździć poziomem! Jest chętny do organizacji takiej imprezy oraz oprawy medialnej.
Widzę, że już jest dwóch chętnych do jubileuszowego, V Zlotu. Zaczyna być ciekawie.
To jest wyzwanie, ja po wszystkim miałem dosyć.

pajak_gdynia

zulus

nieee, ostatni raz wyskoczyłem z taką imprezą ...  ;) ;D

zulus

gemsi

Cytat: zulus w Wrzesień 17, 2011, 08:26:29 PM
To jest wyzwanie, ja po wszystkim miałem dosyć.

ale masz swiadomość, że zniechęcasz potencjalnych organizatorów ?

Yin

Proponuję założyć temat o organizowaniu zlotów poziomych - tak jak proponowałem przy pożegnaniu. Macie sporo doświadczenia jak się do tego zabrać i jak pociągając taką imprezę, wasze uwagi mogły by pomóc przyszłym organizatorom. Tylko ktoś kto organizował coś na większą skalę / ilość uczestników wie jak skomplikowana potrafi być realizacja w praktyce, szczególnie zapanowanie nad takim tłumem na wyjazdach co Rajderom udało się wyjątkowo dobrze.

zulus

Nie chcę kogokolwiek dołować, zniechęcać. Ta impreza była dla nas wyzwaniem. Dowodem jest ilość uczestników na poziomkach W sumie doliczyliśmy się 78 osób w tym 55 na poziomkach (przyjezdni + miejscowi). Sądzę, że V Jubileuszowy Zlot, będzie jeszcze bardziej liczniejszy niż nasz, opolski. Po imprezie odetchnąłem i po prostu wyszło zmęczenie. Ale jaka była satysfakcja, że się udało. Te wszystkie niusy, relacje... to bardzo cieszy.
Tutaj jest ważna pomoc innych ludzi. Nasz kwatermistrz/skarbnik Marek to nasza szara eminencja. Dla mnie ten człowiek ma duże doświadczenie w organizacji podobnych imprez. Bez niego nie podjąłbym się takiego wyzwania. No i doświadczenie w prowadzeniu grup rowerzystów przez innych Rajderowców była nieoceniona. Ale nawet perfekcyjnie przeprowadzona impreza połączona z "cudami na kiju" weźmie w łeb jeśli pogoda nie dopisze. Nam się udało.

hansglopke

Cytat: zulus w Wrzesień 17, 2011, 10:51:30 PM
Nam się udało.

Cieszy, że sami to zauważyliście.
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

paaj

Cytat: zulus w Wrzesień 17, 2011, 10:51:30 PM
Nie chcę kogokolwiek dołować, zniechęcać. Ta impreza była dla nas wyzwaniem. Dowodem jest ilość uczestników na poziomkach W sumie doliczyliśmy się 78 osób w tym 55 na poziomkach (przyjezdni + miejscowi). Sądzę, że V Jubileuszowy Zlot, będzie jeszcze bardziej liczniejszy niż nasz, opolski. Po imprezie odetchnąłem i po prostu wyszło zmęczenie. Ale jaka była satysfakcja, że się udało. Te wszystkie niusy, relacje... to bardzo cieszy.
Tutaj jest ważna pomoc innych ludzi. Nasz kwatermistrz/skarbnik Marek to nasza szara eminencja. Dla mnie ten człowiek ma duże doświadczenie w organizacji podobnych imprez. Bez niego nie podjąłbym się takiego wyzwania. No i doświadczenie w prowadzeniu grup rowerzystów przez innych Rajderowców była nieoceniona. Ale nawet perfekcyjnie przeprowadzona impreza połączona z "cudami na kiju" weźmie w łeb jeśli pogoda nie dopisze. Nam się udało.
NIC TO WAĆPAN TRUDY GDY NARÓD SZCZĘŚLIWY
CHWAŁA WAM RAJDERZY - CHWAŁA

maciek70

Szacun dla organizatorów!!! Tylko kąpiel w Jeziorze Turawskim była obrzydliwie śmierdząca lecz przeżyłem!

shp

To ja mam pytanie apropos kolejnego zlotu. Deklarowałem w zeszłym roku, że chciałbym zrobić zlot w Szczecinie. Na deklaracjach się skończyło. Jednak po każdej takiej imprezie żałuję, że tych wszystkich wariatów nie było w mieście, w którym mieszkam. Dzisiaj natomiast podpytałem w Urzędzie Miejskim o możliwość dofinansowania takiej imprezy i szansa na to jakaś jest. Aczkolwiek nie chciałbym kolidować z innymi potencjalnymi organizatorami, a jeśli dobrze wiem, to jest już dwóch chętnych na organizację V zlotu.

Co może zaoferować Szczecin i okolice?
1. Długą jazdę pociągiem lub samochodem ;) Ale przynajmniej wysiadacie na stacji końcowej, bez pośpiechu,że pociąg ma jechać dalej. Zresztą, Szczecin konsekwentnie uczestniczył we wszystkich zlotach, również tych dalekich, więc proszę nie marudzić, że się nie da :)
2. Świetne trasy po stronie niemieckiej - będziecie czuć wszystkie łatki na swoich dętkach.
3. Generalnie dużo się u nas ostatnio buduje, jeśli chodzi o infrastrukturę (w tym rowerową) i przestrzeń publiczną - będzie na czym zawiesić oko, o ile starczy czasu.
4. Z racji tego, że w wielu zlotowiczach drzemie ('Drzimi' ;) chęć rywalizacji, można pomyśleć o pewnych próbach szybkościowych.

Proszę więc innych potencjalnych organizatorów V zlotu o przedstawienie swojego aktualnego nastawienia na jego zorganizowanie. Jeśli dacie mi wolną rękę, ruszę urzędową machinę celem pozyskania ewentualnego dofinansowania i wsparcia imprezy.

gemsi

Cytat: shp w Wrzesień 19, 2011, 09:46:48 PM
To ja mam pytanie apropos kolejnego zlotu.

moze juz czas załozyć osobny wątek. Z racji mojej niestabilności emocjonalnej :) wycofuje się w obliczu takiego nawału konkurencji

zulus

Chętny do organizacji zlotu przybywa,

Cytat: gemsi w Wrzesień 19, 2011, 10:18:30 PM
Cytat: shp w Wrzesień 19, 2011, 09:46:48 PM
To ja mam pytanie apropos kolejnego zlotu.

moze juz czas załozyć osobny wątek. Z racji mojej niestabilności emocjonalnej :) wycofuje się w obliczu takiego nawału konkurencji

więc jeśli są chętni, to pierwszy Wasz ruch w kierunku założenia nowego wątku. Np. "V Jubileuszowy Ogólnopolski Zlot Poziomek"  :)
Ja tak zrobiłem.
Ps. zbliża się 10.000 wyświetleń, bijemy rekord?

live_evil

Cytat: zulus w Wrzesień 20, 2011, 10:06:57 PM
więc jeśli są chętni, to pierwszy Wasz ruch w kierunku założenia nowego wątku. Np. "V Jubileuszowy Ogólnopolski Zlot Poziomek"  :)
Ja tak zrobiłem.

Ludzie, nauczycie się w końcu liczyć?
Dotychczas było 6 (sześć) ogólnopolskich zlotów:
Kraków 2001 (notabene jutro mija równe 10 lat...)
Kraków 2002
Bystrzyca 2008
Poznań 2009
Piła 2010
Opole 2011