Poziomy "oficer rowerowy" w Opolu

Zaczęty przez sławek, Marzec 22, 2012, 05:38:02 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

sławek

Rowery poziome mają cudowną moc sprawczą, nie dość że wygodnie się na nich jeździ, to jeszcze niczym miód przyciągają do dziennikarzy.
  Zainteresowanie mediów jest z kolei nieodzowne, by móc szerszej części społeczeństwa przedstawiać punkt widzenia nas, rowerzystów.
  Dobrze nagłośniona medialnie działalność Opolskiego Klubu Rajder w  coraz większym stopniu wpływamy pozytywnie na życie Opola.
  Równo rok temu w uznaniu naszej rowerowej działalności otrzymaliśmy od Urzędu Miasta Opola zaproszenie do wydelegowania człowieka do pracy społecznej w nowo tworzącym się "Zespole do Spraw Rowerowych"
Z ramienia klubu wybrany został Sławek Szota czyli ja :).
Przez ten rok "Zespół" zmagał się (początkowo z oporami, później z coraz lepszym skutkiem) z tematem dostosowania dróżek i ścieżek do ruchu rowerowego, obniżania krawężników itp...
  W tym roku Ratusz postanowił, że i w Opolu zostanie utworzona funkcja "rzecznika rowerzystów" zwanego popularnie z angielska "oficerem rowerowym". (w wersji "demo" czyli praca na umowę zlecenie)
  No i jak myślicie, kto został wybrany z 14 kandydatów?

Więcej informacji tutaj
http://www.mmopole.pl/artykul/slawomir-szota-zostal-oficerem-rowerowym
20,03 WYBORCZA
http://opole.gazeta.pl/opole/1,35086,11383445,Oficerowi_rowerowemu_skradziono_rower.html
------------------------------
W tych sukcesach pomogliście nam, Koleżanki i Koledzy, nieraz służąc radą i dobrym słowem. A także robiąc pozytywny rowerowy "szum" goszcząc w Opolu-Turawie na ostatnim zolcie ;D

Sławek

hansglopke

Kolejny człowiek na POZIOMIE zostaje oficerem rowerowym.
Gratulacje.
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

Romanes

Gratulacje !! :)
Powodzenia w pracy i posłuchu tych, co będą swe architektoniczno-logistyczne buble poprawiali ;)
Szkoda tego piona, ale na tandemie tyż piknie się prezentujesz ;) , na Krakowskiej dziś jechałeś  8)

paaj

michu

Gratuluję :). Bydgoszcz ma na razie Pełnomocnika, który pracuje społecznie. Współpraca władz miasta, zarządcy dróg z działaczem idzie z oporami. Słabo liczą się urzędnicy ze zdaniem środowisk rowerowych, ale może zmieni się na lepsze w tym roku.

sławek

Cytat: Romanes w Marzec 22, 2012, 07:34:02 PM
Gratulacje !! :)
Powodzenia w pracy i posłuchu tych, co będą swe architektoniczno-logistyczne buble poprawiali ;)
Szkoda tego piona, ale na tandemie tyż piknie się prezentujesz ;) , na Krakowskiej dziś jechałeś  8)
----------------------------------
  Kolego! Rodaku! Krajanie! Opolaninie!  Ujawnij się!  Zapraszam na naszą wycieczkę klubową w niedzielę. Zbiórka godz 9,00 na Placu Mickiewicza (skwerek na rogu Katowickiej i Kościuszki/ Karola Miarki)
Sławek

trajk-o-ciklista

Gratulację! :)

I dużo powodzenia w walce o lepsze warunki dla rowerów w Opolu :) 
Żebyśmy przy następnym zlocie w Opolu po ścieżkach i kontrapasach jechali ! :))

Pozdrawiam
Igor

~o
~ \-/\-
(o)^(o)

VeloMotion recumbents
Igorova Ciklo Garaża

------------------

Yin

Cytat: trajk-o-ciklista w Marzec 23, 2012, 09:09:55 AM
Żebyśmy przy następnym zlocie w Opolu po ścieżkach i kontrapasach jechali ! :))

I żeby były asfaltowe nie z kostki... I bez pieszych włażących pod koła.. :)

Gratulacje :)

storm

GRATULACJE :D

Ale jak to, ukradziono Ci rower??? Poziomkę???

Makenzen

Chyba piona, bo wyżej ktoś napisał "szkoda tego piona".
Jeśli pod twoim tyłkiem jawi się rower poziomy... to wiedz, że coś się dzieje!!! :P

raffi

Sławku, powodzenia w nowej pracy! Mam nadzieję, że zadanie z ulicą Szwedzką z Warszawy, które wymyśliliśmy na rozmowę kwalifikacyjną nie było dla Ciebie ani problemem, ani powodem do zażenowania :-)

BTW, dziś też zapiszemy Cię też na r2, więc spodziewaj się zaproszenia na maila (czasem wpada do folderu spam, więc go sprawdź).

Yin

Cytat: storm w Marzec 25, 2012, 04:28:39 PM
Poziomki też niestety kradną, spytaj Dzimiegio.

sławek

Cytat: storm w Marzec 25, 2012, 04:28:39 PM

To był pion, zwykły "złom miejski" ale o pewnej wartości sentymentalnej bo wystąpił w artykule

http://opole.gazeta.pl/opole/56,35086,10857710,Jezdzil_pod_prad__zeby_udowodnic__ze_sie_da__ZOBACZ_.html
------------------------------------------
  Krótko przed jego zniknięciem zdążyłem mu założyć światła oraz licznik (żeby w przybliżeniu wymiarować infrastrukturę miejską). Liczydło zdążyło nabić 8 (słownie osiem kilometrów!) ::)
  Czyli złom miejski, powinien złomem pozostać, bo wtedy mniejsze prawdopodobieństwo, że zniknie  ;D
Sławek

michu

Miałeś słabe zapięcie. Taki kabel otwiera się siłą woli ;).

sławek

Cytat: michu w Marzec 27, 2012, 09:40:11 PM
Miałeś słabe zapięcie. Taki kabel otwiera się siłą woli ;).

Zapięcie nie było takie złe, ale
-łeb miałem "nabity" myślami bo na drugi dzień było rozstrzygnięcie "konkursu" na "kołorzecznika" czyli oficera rowerowego.
- jak przechodziłem przez  bramę (brama w sensie wąska uliczka jednokierunkowa prowadząca przez "tunel" w budynku) to gość wpadł zbyt szybko autem, i w tunelu jeszcze "przygazował" napełniając całą przestrzeń hukiem (wystraszy mnie, na szczęście byłem w brązowych spodniach- patrz kawały rowerowe)
Te dwa przeżycia wypełniły mój umysł do tego stopnia, że ... rower postawiłem NIEZAPIĘTY pod klatką i o nim zapomniałem  ::). A na drugi dzień w piwnicy dziwiłem się "Gdzie mój rower"?
-----------------------------
  Wcale bym się nie żalił, że "ukradziono mi rower" tylko załapaliśmy z dziennikarzem z GW, że można to fajnie przedstawić medialnie, aby ludziom jakaś informacja o rowerach jako takich w głowie została.
  A informacja, że "Oficerowi rowerowemu skradziono rower" jest paradoksem i wywołuje w czytelnikach wesołość. Podobnie jak informacja, że strażakom spaliła się remiza  ;D.  I o to chodzi  ;)
Sławek