Drewniany Low Racer

Zaczęty przez golden, Listopad 23, 2013, 11:00:50 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

golden

Efekt pierwszego dnia urlopuuu.  :D

sory za nie ostre foty  :)

live_evil

Cytat: golden w Grudzień 05, 2013, 09:41:20 PM
:( Niech ktoś coś doradzi,wpadł mi w oko nowy widelec od Wigry ,tylko czy da rade.Macie jakieś doświadczenie z nimi.
Ten widelec jest z plasteliny.

golden

Widelec został zakupiony nowy mocny stalowy tylko przez niego cała rama poszła do góry o 4 cm , ale za to łatwiej będzie z linia łańcucha.

golden

Witam macie może jakiś patent na prowadzenie linek przez kierownice.mile widziane fotki.U mnie jak na razie wygląda to tak.

pajak_gdynia

elastyczne fajki i trytki?
Fotki nie robię, bo mam usyfioną łańcuchem że aż wstyd (no i jest z "drugiej strony")

golden

Troszkę nie kumam ;-) kolegi wypowiedzi ? Znaczy ze źle to wszystko u mnie wygląda, czy cos nie tak robię ? Elastyczne fajki zostaną na klamkach, a trytki pewnie znikną podczas składania na gotowo rowerka.

pajak_gdynia

Sorki, to ja nie zauważyłem, że masz elastyczne fajki ::) Myślałem, że to są zwykłe "twarde".
Elastyczność wykorzystujesz tylko do profilowania, trytkami mocujesz, żeby tak nieelegancko nie odstawało (ew. opcją jest wykorzystanie taśmy izolacyjnej). Fajnie to wygląda, jak wszystkie linki puszczone są równolegle.

golden

Mam zamiar tak właśnie równolegle je wszystkie puścić. Ogólnie brakuje mi tylko i wyłącznie czasu!!!;-)

kaczor1

Taśma izolacyjna ma tą wadę, że gdy się starzeje zaczyna się ślimaczyć (wypływa z niej klej). Natomiast trytki nawet dobrze przycięte, potrafią bardzo nieprzyjemnie poharatać nogę przy przewrotce.

Ja ostatnio kupiłem w OBI rzepy dwustronne - coś takiego http://www.igielka.net/userdata/gfx/cdddcf41ac1b9dd4868bce407034af54.jpg
Najpierw złapałem linki gęsto trytkami, aby je odpowiednio ułożyć, potem spoiłem rzepami i odciąłem trytki.
Trytki zostały tylko tam, gdzie linki są najbardziej naprężone, ale nie zagrażają moim nogą.

Joachim

W sklepach rowerowych można też, zapewne nieco drożej niż w OBI, kupić rzepy do spinania razem wędek, spławików, czy czego tam (nie znam się) w różnych kolorach i długościach. Np. u mnie na stoisku w mrówce są (żółte, ok 25 cm).
Trajka tadpole Dekers 24x26", 1kW, 2x20Ah + przyczepka

golden

Gdzieś w sieci widziałem poziomke która miała linki w całości przykryte na długości kierownicy materiałem od spodu spietym rzepem.

trajk-o-ciklista

Owijka do kierownicy (jak w szosówkach) i po sprawie. Taśma z "płótna" która się nie ślimaczy także może być.
Igor

~o
~ \-/\-
(o)^(o)

VeloMotion recumbents
Igorova Ciklo Garaża

------------------

golden

Pierwsze kilometry za mną  :) Przesiadka z Hi na Low , o dziwo czuje się jakby bezpieczniej.Kierownica pójdzie wyżej i do malowania.

tomek70

golden

Rozumiem ze koledze  chodzi o jakość zdjęć. Niestety robione na szybko telefonem, a ten ostatnio nie współpracuje ze mną ;-). Chyba że nie rozumiem aluzji :-)