Midracer 24/28"

Zaczęty przez live_evil, Lipiec 15, 2014, 02:44:32 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

live_evil

Ostatnie 2 sezony miałem zębatkę i było ok. Teraz zmieniłem tylko zębatkę 13z na 17z i łożysko z 2x 6000 na 1x 6200.
Jako zabezpieczenie przed spadaniem łańcucha służy śruba M6 która jest bezpośrednio pod zębatką - jutro zrobię dokładniejsze fotografie.

Danielasty

Ja wystrugałem coś takiego na gwint m6, dałem to normalnie, pierw załozyłem dużą podkładkę stalową - serio była duża, potem tą zębatkę i 2 podkładke, i łańcuch jak był na luzie to mi spadał tzn wyskakiwał z tego ;/

live_evil

Musi być sworzeń, który zapobiegnie "lataniu" łańcucha. Jutro w robocie zrobię w końcu fotografie i zobaczysz jak zabezpieczyć łańcuch przed wyskakiwaniem z zębatki.

live_evil

klubowy

A podobno (g)imbusy odchodzą do lamusa 8)
Ja, nie wiem, co to jest sen.
Przeglądam forum, przez całą noc i dzień
Bo gdy admin wpadnie szał
Skasuje mi to com przeczytać bym chciał...

Danielasty

LowRider

nie przychwyci łańcucha??? jakby mu się coś chciało spać??? Nie zaciągnie bokiem w szczelinę?

live_evil

Cytat: LowRider w Maj 29, 2018, 07:26:58 PM
nie przychwyci łańcucha??? jakby mu się coś chciało spać??? Nie zaciągnie bokiem w szczelinę?
Kein Problem.
Przez 10tys km ze dwa razy wciągnęło łańcuch.

live_evil

Nowe oświetlenie - dwie lampy Busch & Müller LUMOTEC IQ Cyo T Premium, zasilane z 4 ogniw 18650:

live_evil

Kolejny upgrade - hamulce hydrauliczne Magura MT4 i manetki Shimano XT SL-M780

klubowy

Ładnie to wygląda 8) Jak spisują się lampki? Bo moje oświetlenie dogorywa i szukam czegoś sprawdzonego...
Ja, nie wiem, co to jest sen.
Przeglądam forum, przez całą noc i dzień
Bo gdy admin wpadnie szał
Skasuje mi to com przeczytać bym chciał...

live_evil

Cytat: klubowy w Sierpień 13, 2019, 09:01:55 AM
Ładnie to wygląda 8) Jak spisują się lampki? Bo moje oświetlenie dogorywa i szukam czegoś sprawdzonego...
Z oświetlenia jestem bardzo zadowolony - świeci mniej więcej jak reflektory w skuterach, nie świeci w chmury i nie oślepia. Pakiet 4x18650 starcza na jakieś 6-8 godzin świecenia.

golden

Witam, odnoście oświetlenia, posiadam identyczne tylko sztuk 1, czy dużo zmienia posiadanie ilości sztuk 2, może mógłbyś zrobić fotki na jednej i dwóch dla porównania ???????

live_evil

Cytat: golden w Sierpień 23, 2019, 03:58:46 PM
Witam, odnoście oświetlenia, posiadam identyczne tylko sztuk 1, czy dużo zmienia posiadanie ilości sztuk 2, może mógłbyś zrobić fotki na jednej i dwóch dla porównania ???????
są połączone, nie mogę włączyć tylko jednej. Ale gdy zasłonie jedną, to widać dużą różnicę. Postaram się jakoś niebawem postaram się zrobić zdjęcia.

golden

I jak sprawa oświetlenia, będą fotki ;D