AVENTYbike - nowy velomobil z Polski

Zaczęty przez kamilrozanski, Sierpień 11, 2015, 11:44:10 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

kamilrozanski

Maciej twierdzi, że wygląda jak choinka i że niepotrzebnie dałem dolną część tych rombów. A jak Wam się podoba?

polska_swinia

Witam.
Moim zdaniem zdecydowanie nie. Trochę to przekombinowane, zwłaszcza ten podwójny bar na środku. Oczywiście to tylko moja opinia. Natomiast kierunkowskazy wyglądają bardzo dobrze, może skopiować ten kształt i dać poniżej kierunkowskazu dwa takie paski czerwone. Pierwszy trochę krótszy od kierunkowskazu, drugi jeszcze krótszy. Mniej więcej o to mi chodzi (z palstyki miałem 2, co z resztą widać????):
"https://www.fotosik.pl/zdjecie/41213eeb5c137f00"

osesku

Ważny detal. Trzeba nad nim się pomęczyć, żeby nie wyglądał jak świetlisty stanik...  :o "Oryginał" ma świetny wygląd - "przymrużone"... właśnie choinki albo rybie szkielety... Może odtworzyć tylko część bez dolnej 1/3 ?

klubowy

Mnie się bardzo takie kształty lamp podobają. Mam tylko pytanie, czy te lampy będą w jakiś sposób "wtopione" w tył Aventy (ew jakaś ramka dookoła) czy pozostaną takie naklejone paski? Bo tak tak jest teraz to trochę słabo estetycznie to wygląda.
Ja, nie wiem, co to jest sen.
Przeglądam forum, przez całą noc i dzień
Bo gdy admin wpadnie szał
Skasuje mi to com przeczytać bym chciał...

kamilrozanski

Po burzliwej dyskusji z Panem Maciejem, z uwzględnieniem Waszych komentarzy wrzucam na szybko propozycję:

Od góry pozycyjne, później migacz, i światła stopu już tylko w tej środkowej części, na środku taśma odblaskowa, czerwona. Co o tym myślicie?

kamilrozanski

klubowy - niestety, na tę chwilę tylko raczej naklejka, myślałem o projekcie lamp...ale chyba zbyt dużo pracy by je zaprojektować i dopasować do istniejącej karoserii....
trzeba by zrobić skan tej części karoserii i następnie zrobić projekt lamp które by wchodziły w głąb... nie wiem czy mam na to siłę na tę chwilę....

polska_swinia

Pokaż proszę, jak to wygląda pod prądem :)

kamilrozanski

heh, nie, to tylko wizualizacja w photoshopie, te ledy by je tak wyginać w dowolny kształt trzeba nawiercać karoserię więc najpierw akceptacja wizualizacji a dopiero później zrobię na gotowo ;)

kamilrozanski

dodatkowo w wiadomości prywatnej dostałem od znajomka polska_swinia taką opcję pod rozwagę

Leopold

Nieodmiennie Twój pojazd mi się podoba, co tylnych kierunkowskazów, nie to, że mi się nie podoba, ale użyłbym tych samych  listewek w kształcie  leżącej litery "W" spłaszczonej w ten sposób by dwie środkowe  listewki tworzyły trzon strzałki a dwie pozostałe ramiona strzałki. Taki sposób wykonania moim zdaniem nie ograniczyłby ich jasności a jednocześnie uwypuklił ładną konstrukcję  velomobila.
Leopold

szydziu

w środek daj dwa paski ledów co "się rysują" jako kierunek, pomiędzy romby dwa paski czerwonego jako stop, romby wypełnione czerwoną folią odblaskową  - wtedy to będzie choinka :)

kamilrozanski

Co do przodu, to padła taka propozycja, zachowania pierwotnego kształtu świateł i dodania jedynie pasków led, migacza i białych:

szydziu

Środek lamp wyklej czarną folią odblaskową - za dnia czarne w nocy zaś odblaskiem :)

kamilrozanski

Dzięki pracy Pana Macieja K. jak i nieocenionej krytyce Piotrka ps. P.Ś.  dzisiaj w jaskini lwa popełniliśmy takie naklejki

Teraz jeszcze dookoła tego pójdą ledy, migacze i światła dzienne

Leopold