Dziś pytanie - dziś odpowiedź

Zaczęty przez 3x3, Sierpień 12, 2015, 06:29:17 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

3x3

Większość tworzyw pod wpływem wysokiej temperatury zanim popłynie, zmienia fakturę na powierzchni. Cza paczeć :)

Gremlin

Koledzy, wielkie dzięki za wszystkie podpowiedzi i sugestie.
Rurka wyprostowana i końcówki poszerzone.
Pozostała do zrobienia obejma i będzie można montować.
Samochód mam dla wygody a rower dla przyjemności.

aligatorpoczta

Ja żeby naprostować rurkę to wkładam do środka pręt i ogrzewam opalarką ,zostawiam do ostygnięcia i tyle ( jest proste jak drut) :)
Czarne Swb  ful 26x26, Zielona żaba swb 20x26

OldSpice

Witam.
Szukałem, nie znalazłem... widziałem kiedyś dawno (2-3 lata temu) zdjęcia poziomki elektrycznej, w której łańcuch nie służył do poruszania kołem, lecz do napędzania prądnicy. Rower napędzany był wyłącznie silnikiem elektrycznym a pedałowanie miało doładowywać akumulatory. Cała konstrukcja była bardzo przyjemnie zwarta, prądnica była oddalona o kilka cm od korby.
Zastanawiam się nad sensownością tego rozwiązania, chciałem się temu przyjrzeć raz jeszcze. Wie ktoś, gdzie tego szukać? Może ktoś posiada? jakieś sugestie? :)
"Weź to wywal, na co to trzymasz.. I tak tego nigdy nie zrobisz.."- mówili..
"Zrobię."- odpowiadałem.

Franc

prototyp velokraft od Kamila Maneckiego

Podbike
Franc "Rowery Poziome Rule"

IMK P14-01 (SWB ASS)
Thyss 222
IMK P12 (SWB, USS, B2B tandem)
Twister 800

Maciej K

Strona  www.podbike.com
Tu sobie poczytałem;
https://www.trendsderzukunft.de/podbike-hier-kannst-du-mit-muskelkraft-die-batterien-aufladen/
Pojazd wygląda super.
Szybkość 25
waga ok 50.
Baterie starczają na 60 km.
W przyszłym roku ruszyć ma sprzedaż.
Powstał w Norwegii.

bendra

Witajcie...
Mam problem z dostaniem haka do mojej Optimy Orci...
W PL nie mają-  jedyny sklep w którym znalazłem odpowiedni hak to k2rowery ale nie mają tego haka na stanie.
Chodzi dokładnie o ten hak
https://sklep.k2rowery.pl/sch-085-hak-ramy-centurion-gt-ns-merida-nishiki-khs-focus-p-1077.html
Zdradzie mi, jakie macie sposoby na brakujące części?
Pomocy!

klubowy

bendra a masz stary hak? Może dotną Ci gdzieś na wzór w okolicy na laserze. Spytaj najpierw o cenę, takie "duperele" u mnie kosztują około 20 PLN.
Ja, nie wiem, co to jest sen.
Przeglądam forum, przez całą noc i dzień
Bo gdy admin wpadnie szał
Skasuje mi to com przeczytać bym chciał...

bendra

Stary połamany, jedną połowę gdzieś mam, gorzej z drugą częścią.....

bendra

Oj, nie jestem pewien... Jest podobny, ale chyba ma bardziej oddalone otwory od krawędzi. Chyba pozostanie mi sprowadzić z za granicy...
Ale dzięki za chęć pomocy.

tom0jo

Piasta SturmeyArcher XL-SD jednostronna z hamulcem bębnowym 90mm . Czy jest możliwość jej rozgięcia poprzez złe nacentrowanie (za duży naciąg szprych) powodujące bicie bębna, czy jest to raczej niemożliwe. ???

oblivion

Wydaje się, że pęknie prędzej ale mogę się mylić - pękła mi przy upadku na podłogę.
www.tomekmistak.wordpress.com
www.facebook.com/tomek.mistak

tomo

Burzy mózgów potrzebuję.
W nowym nabytku chcę pod oparcie fotelika dać elastomer. W związku z tym trza wymodzić wahliwe mocowanie fotelika z przodu. Poradźcie dobrzy ludzie.