Green Velo i Xproject.eu

Zaczęty przez xproject, Czerwiec 12, 2016, 08:46:26 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

xproject

Witamy!!!

Jeździmy rowerami poziomymi Polskiego producenta ( www.xproject.eu )
Naszym celem jest rozpowszechnienie roweru poziomego dla szerszego kręgu cyklistów jak również ludzi którzy rozpoczynają przygodę z rowerem dlatego chcemy budować rowery poziome turystyczne w cenie praktycznie dla każdego Klienta.

Firma Xproject wprowadza też nowe niespotykane technologie w rowerach np.system SPP

Zapraszamy!!!

Tef

Projekty takie sobie, foteliki fatalne a system SPP to nie wasz patent tylko IMHO adaptacja znanego rozwiązania, a wnioskuję to brakiem posiadania patentu w związku z tym możecie sobie jedynie życzyć niekopiowania.
Z cyklu przysłowia i powiedzonka ludowe. Oczywiście o poziomkach :) : Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

DrewnianaTrajka
Pierwsze ujeżdżenie SWB 'Mroczny Żuraw'

xproject

Ja nie napisałem że projekty są idealne bo takich nigdzie niema  ;)
Natomiast foteliki są bardzo wygodne ale z tą wadą-że nieprzewiewne.
Będzie istniała opcja różnych fotelików.

Układ dwudzielnego łańcucha z przekładnią nie jest oczywiście naszym wynalazkiem ale za to pierwszym zastosowanym w komercyjnym rowerze  :)

Ramy rowerów są naszym projektem ze wzmocnieniami w newralgicznych miejscach.
Na dzień dzisiejszy mamy przejechane na nich ponad 30.000 kilometrów i trzymają się dobrze.

Pozdrawiam Serdecznie!

gajowy

A jaka to będzie cena ogólnie dostępna ?

xproject

Model.211 jest dostępny w cenie 2790zł.

Pozdrawiam Serdecznie!

Tef

Macie plus za merytoryczne podejście na forum było nie było konstruktorów (sam pretenduję ledwie na czeladnika  ;) ), jeśli tak jest jak piszesz, a mam taką nadzieję, to powodzenia i to bez ironii. Mam nadzieję, że seria 400 pokarze coś lepszego.
Z cyklu przysłowia i powiedzonka ludowe. Oczywiście o poziomkach :) : Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

DrewnianaTrajka

xproject

Dziękuję  :)

Chciałbym pomóc ludziom na forum i nie tylko nawet w prozaiczny sposób.(jakaś poradą itd.)
Ogólnie projektowaniem i obróbką metali zajmuje się od 30-lat.

Produkcja rowerów to jest tylko odłam tego co robię i na tym nie zrobię ,,kokosów",ale kocham poziomki :) i w życiu nie spojrzę na pionowego.
Tyle że ludzie nie wiedzą co tracą,zresztą się nie dziwię ,,bo poziome drogie i nie wiadomo jak to jeździ....''

W planach mam wypożyczalnię poziomek(internetową) ale wymaga to przemyśleń.

Pozdrawiam Serdecznie!

storm

Cytat: Tef w Czerwiec 12, 2016, 09:03:26 PM
Projekty takie sobie, foteliki fatalne a system SPP to nie wasz patent tylko IMHO adaptacja znanego rozwiązania, a wnioskuję to brakiem posiadania patentu w związku z tym możecie sobie jedynie życzyć niekopiowania.

@Tef - spoko, ojtam ojtam. Niech wpadną na Zlot, to się obada własnoocznie i organoleptycznie :)
Poza tym - od czegoś trzeba zacząć. Nie od razu Kraków zbudowano. A każdy nowy producent rowerów poziomych w Polsce - jest na wagę złota.

xproject

Bardzo chętnie bym na taki zlot pojechał  :)
Tylko nie wiem jak z czasem.... :-\

Ale na forum (zresztą odkryte wczoraj) będę codziennie zaglądał  ;)

Pozdrawiam Serdecznie!

szydziu

Cytat: xproject w Czerwiec 13, 2016, 12:03:20 AM
Bardzo chętnie bym na taki zlot pojechał  :)
Tylko nie wiem jak z czasem.... :-\

Pozdrawiam Serdecznie!

Ooo Bracie... jak się nie ma czasu na pojawienie na Zlocie to nie wiem jak ma wyglądać propagowanie?
Cytat: xproject w Czerwiec 12, 2016, 08:46:26 PM

Naszym celem jest rozpowszechnienie roweru poziomego dla szerszego kręgu cyklistów jak również ludzi którzy rozpoczynają przygodę z rowerem dlatego chcemy budować rowery poziome turystyczne w cenie praktycznie dla każdego Klienta.

Każdy Zlot to kopalnia wiedzy dla konstruktorów, jak i festiwal najróżniejszych rozwiązań. ;)
a tak na marginesie to Witamy na forum :)

Tef

Wczoraj byłem zirytowany i przez to lekko napastliwy i za ten ton w mojej wypowiedzi (i tylko za to) przepraszam.
@szydziu zwróciłeś mi uwagę na dodatkowy nietakt, takoż: Witaj na forum!
I tradycyjne pytania:
skąd jesteś, jak to się stało, że zajmujesz się poziomkami, jak do nas trafiłeś i dlaczego tak późno?  ;) .
Ponadto jak mam się zwracać? Używać osoby pojedynczej czy mnogiej?

DrewnianaTrajka

andrej

Cytat: xproject w Czerwiec 13, 2016, 12:03:20 AM

Czyżby moje filmy i komentarze na YTubie Cię tu sprowadziły?
Witaj na Forum.

xproject

Witam,

Przepraszam za brak odpowiedzi ale miałem trochę trudny tydzień.

Rowery to moja pasja :) a po przejściu na poziome pasja stała się obsesją w dobrym słowa znaczeniu oczywiście :)
Staram się od lat coś w nich ulepszać (łącznie z wagą-bez wchodzenia w aluminium i karbon-podróżując w dalekie  dzikie ostępy zawsze znajdę spawarkę transformatorową)

Na bieżąco będę informował o kierunku działań w tym temacie,natomiast teraz głównym zadaniem jest rozpropagowanie roweru poziomego.

Pozdrawiam Serdecznie :)