Nowa oferta http://www.cyklotur.com.pl

Zaczęty przez Yin, Lipiec 07, 2009, 03:39:46 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Yin

Wpadłem dziś na stronkę w poszukiwaniu paru drobiazgów, z przyzwyczajenia zerknąłem na ofertę dla poziomek a tu niespodzianka - parę miłych nowości i co istotne w rozsądnych cenach :)

http://www.cyklotur.com.pl/x_C_Dz__PDNAZ2_rowery_rowery_poziome_czesci__LL_0.html
http://www.cyklotur.com.pl/x_C_Dz__PDNAZ2_rowery_rowery_poziome_czesci__LL_10.html

Oby tak dalej :)

Ps. Jeśli panowie z cykloturu danej zaglądają na forum -  fajnie by było gdybyście dodali do oferty możliwość kupna na sztuki  wspomnianych w ofercie 'rurek prowadzących łańcuch o niskim oporze tarcia' :) 

PrzemO

Cytat: Yin w Lipiec 07, 2009, 03:39:46 PM
parę miłych nowości i co istotne w rozsądnych cenach :)

Uważaj Yin, bo kolega forumowy Griffon gotowy jest Cię za taki rozsądek znielubić  ;D ;D ;D

Drożyzna, ot co. :P

A rower base made by cyklotur widziałem, wygląda średnio ciekawie...ale też nie mam dużego doświadczenia w jednośladach.

Na pewno na zlocie w Poznaniu będziemy mogli jeden egzemplarz dorwać w nasze wypaćkane smarem paluchy.... :D
Przerwa

Yin

Cytat: mpalternatywa w Lipiec 07, 2009, 07:13:49 PM
Uważaj Yin, bo kolega forumowy Griffon gotowy jest Cię za taki rozsądek znielubić  ;D ;D ;D

Czyżby jakiś konflikt interesów z wymienionym sklepem? Wymęczony dziś jestem okrutnie i nie bardzo czaję o co biega :)

Cytat: mpalternatywa w Lipiec 07, 2009, 07:13:49 PM
Na pewno na zlocie w Poznaniu będziemy mogli jeden egzemplarz dorwać w nasze wypaćkane smarem paluchy.... :D

No to zróbcie jakieś solidne crash-testy, obfotografujcie i wrzucie na forum :), Podejrzewam że obiekt testowy wyjdzie zwycięsko - taki urok prostych konstrukcji :)

Btw czekamy na spektakularne ruchy poziomej konkurenci - zarówno w cenach jak i w bogactwie asortymentu ;D

Griffon

Cytat

Hłe, hłe, hłe ;D
Lubię wszelkich odmieńców, nieprawomyślnych, nieposłusznych, etc.
Dzięki nim istnieją np. rowery poziome!!!
A że czasem niektórym Business Soda wali w dekielek, to jest tylko KOSZT POSTĘPU ;P

PrzemO

Cytat: Yin w Lipiec 07, 2009, 08:21:10 PM
Btw czekamy na spektakularne ruchy poziomej konkurenci - zarówno w cenach jak i w bogactwie asortymentu ;D

Nie, to my czekamy na ruchy w poziomym biznesie, szczególnie te po stronie popytowej, bo póki co sami sobie budujecie rowery. Zresztą cenowo (w dół) to i tak za wiele nie zwojujemy. Taka specyfika branży. Nawet te made in Taiwan albo ChRL też cenowo nie odbiegają od Europy. A nie znam takiego przedsiębiorcy - szaleńca, który by wziął na starcie 1000 sztuk poziomek, bo by się z nimi z 15 lat bujał potem.
Za to w górę ceny możemy podnieść, tylko po co  ;D

A na te cudeńka (czyli powyżej 2000 euro) z Austrii, Niemiec, Holandii czy USA to i tak nas, Polaków nie stać (to samo powie ci wspomniany już wcześniej Griffon). Dla jednego wymęczonego strzału nie warto.

Do Griffona -> Business Soda?? Nie znam tego napoju, smaczny chociaż ?  :D
Przerwa

Yin

Cytat: mpalternatywa w Lipiec 08, 2009, 11:39:43 PM
Nie, to my czekamy na ruchy w poziomym biznesie, szczególnie te po stronie popytowej, bo póki co sami sobie budujecie rowery.

I tu jest pole dla oferty poziomego osprzętu i dodatkowego szpeju typu owiewki, kufry areo, sakwy, rury na łańcuch, rockringi na korby 52 itp. Po za tym rynek rowerów poziomych w Polsce jest stosunkowo świeży ponieważ większość ludzi nie zdaje sobie sprawy ze istnieje takie coś jak rower poziomy - a jak ma być popyt na coś czego istnienia ludzie nie są świadomi?

Adi

Cytat: Yin w Lipiec 09, 2009, 12:04:00 AM
większość ludzi nie zdaje sobie sprawy, że istnieje takie coś jak rower poziomy
To fakt - niedawno zacząłem pierwsze jazdy swoją trajką i zauważyłem, że niektórzy uśmiechają się na widok takiego wynalazku ale większość ludzi ma miny jakby zobaczyli UFO :) Ostatnio usłyszałem nawet za sobą okrzyk "o ku.... , co to jest?". Za mną pomysł zrobienia trajki "chodził" od wielu lat ale mógł wejść w życie dopiero po znalezieniu odpowiedniej ilości informacji na tej stronce i forum :) Nawet w sklepach i serwisach rowerowych nie mają pojęcia co to jest rower poziomy - niektórzy wyobrażają sobie, że rower poziomy to rower na którym leży się poziomo (jak w łóżku), najczęściej głową do przodu ;) 

staskiewicz

Jak kiedyś jechałem swoim LWB, to na na jednej wiosce wyskoczył na mnie koleś wymachując  z okrzykami: "Ty ch**u połóż się bardziej":) To mógł być 96 rok -  nie to żebym sobie jakieś kombatanctwo przypisywał, ale w okolicy byłem drugim "poziomkarzem" i pierwszym na rowerze z Aero-Biku z wielkim kufrem, profesjonalnym siedzeniem i aerodynamicznymi błotnikami. Rower naprawdę robił efekciarskie wrażenie - porównanie z UFO jest bardzo dobre:)         

nahtah

Na dzisiejszej wycieczce miałem podobny przypadek, gościu zwyzywał mnie od wariatów(dosłowności jego słów nie przytoczę) nie przejąłem się tym w ogóle tym bardziej, że paręset metrów wcześniej mijałem mały peleton kolarzy, którzy pozdrawiali mnie z sympatią.:) Cóż, ludzie jak widzą coś nie typowego to się tego boją albo zazdroszczą pomysłowości i chyba? stąd te złości.:)
ŻYCIE jest jak jazda NA ROWERZE aby utrzymać równowagę MUSISZ się poruszać naprzód.......Albert Einstein
https://www.bikestats.pl/rowerzysta/nahtah

istrii

No dokładnie. Reakcje ludzi są najróżniejsze, od śmiechu, przez gratulacje, radość,  wyzywanie, zazdrość, zdziwienie. Jadąc poziomką wszystkiego można doświadczyć. Chyba nigdy nie zapomnę jak jeden gość na mój widok krzyknął ze zdziwieniem: "O k...a, co to???"
Na podstawie doświadczeń z poziomki można napisać doktorat z socjologii i pedagogiki :P

nahtah

Bo to dla ludzi nowość. Do puki nie nasycą częstym widzeniem tych -"cudów"- to będą się dziwić i dziwić i........... a w tym wszystkim nasza rola, by rozpropagować idee w poziomie.:)))
ŻYCIE jest jak jazda NA ROWERZE aby utrzymać równowagę MUSISZ się poruszać naprzód.......Albert Einstein
https://www.bikestats.pl/rowerzysta/nahtah

Jakub S.

Reakcje na trójkołowiec są dotychczas 100% pozytywne, nawet jeśli zaskoczę z tyłu kogoś kto wlazł na drogę rowerową ;) Nawet u łysych "karków" mam szacun ;)
Jakub Sałata

Yin

Jak na razie kręcąc na poziomie spotykam się raczej z pozytywnymi reakcjami, choć zauważyłem pewna prawidłowość: przejeżdżając przez bardziej obskurna  część miasta słyszy się w większości śmiechy, czasem jakieś głupie komentarze, przejeżdżając przez tą bardziej rozwinięta z kolei przeważają komentarze pozytywne.  Tak więc po sposobie reakcji przeważnie można się domyśleć z kim ma się do czynienia ;) Inna sprawa ludzie potrafią czasem zaskoczyć tekstem np:

(Sytuacja ma miejsce na jakieś katowickiej masie krytycznej, trochę przed wyjazdem)
Ledwo trzymający się na nogach koneser tanich win spoglądając na dwa poziome LVB:
-Paaanie.. ale te rowery to chyba zagraniczne nie?
- Nie te akurat Polskie
-Aha.. To ten też Polski? (Pokazując na Mistrala)
-Nie ten akurat zagraniczny.
- Aaa no tak ten od razu tak jakoś zagraniczne wyglądał ;) 

Inny motyw też z masy krytycznej, akurat byłem na mtb:
-Ej to ty jeżdzisz czasem na rowerze poprzecznym?
-Na poziomym, na poprzecznym jeszcze nie miałem okazji ale może kiedyś sobie zbuduję ;)

Kolejny też z masy:
Śmigam na lvb, podjeżdza jakieś dziewczę i pyta:
- Co trzeba mieć by na czymś takim jeździć?   
- Hmm cóż.. Nogi ;)
(Okazało się że dziewczę zastanawiało się czy poziomka nie podpada już pod prawo jazdy :) )

Swoja droga myślę że takich fajnych historii uzbiera nam się więcej, może warto by stworzyć osobny temat na forum?

Adi

Ciekawe jakie miny i reakcje będą u mnie w pracy - wiosną planuję "przezbroić" trajkę do jazdy po asfalcie i dojeżdżać nią do pracy :)

istrii

U mnie w pracy reakcje były różne. Ale ostatecznie skończyło się na ogólnym zainteresowaniu i serii pytań.
Jeśli liczysz ile Cię kosztowało zrobienie poziomki, to lepiej nie mów. Bo w większości przypadków reakcja jest jedna: ?Za tą kasę to można kupić fajnego TREKA?.
Ale różni są ludzie więc i różne reakcje. Cytując Yin-a wiemy z kim mamy do czynienia :)