Mój trójkołowiec :)

Zaczęty przez Jakub S., Lipiec 08, 2009, 07:18:41 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Adi

Dzięki :) Przegapiłem ten temat :( - zimą byłem zajęty nartami biegowymi ;D

Jakub S.

Parę nowych zdjęć :)
O lampkach będzie więcej w oddzielnym temacie - to samoróbki.

Jakub Sałata

Yin

Fajne fotki, czekamy jeszcze na jakieś filmiki z jazdy :). Co do lampek strzelam: 2x cree z soczewkami 8 stopni ( z pamięci więc mogę się mylić ) do tego dwa sterowniki kilkoma trybami świecenia ( jeśli wersji wypas to pewnie od rodzimych latarkocholików ;) ) w pudełeczku z zasilaniem 2x baterie 18500, lub 4 AA (po wielkości pudełeczka trochę ciężko rozeznać :) ). Ile trafiłem? ;)

Jakub S.

Cytat: Yin w Sierpień 07, 2009, 12:40:56 AM
Fajne fotki, czekamy jeszcze na jakieś filmiki z jazdy :). Co do lampek strzelam: 2x cree z soczewkami 8 stopni ( z pamięci więc mogę się mylić ) do tego dwa sterowniki kilkoma trybami świecenia ( jeśli wersji wypas to pewnie od rodzimych latarkocholików ;) ) w pudełeczku z zasilaniem 2x baterie 18500, lub 4 AA (po wielkości pudełeczka trochę ciężko rozeznać :) ). Ile trafiłem? ;)

W kwestii lampek i tego jak trafiłeś: http://forum.poziome.pl/index.php?topic=376.0 :) Soczewki są 13 stopni, chciałem soczewki lub kolimatory 7 lub 8 stopni bo przy 2 lampach to by wystarczyło, ale nie mogłem takich znaleźć. Masz jakieś źródło?
Jakub Sałata

dzygit_i

Jest piękny, brakuje mi tylko koszyka ;) Właśnie męczę się z projektem swojej trajki dla dwójki. Pozrdawiam.

MaciejDlugosz

Cytat: dzygit_i w Wrzesień 13, 2009, 11:43:05 PM
Jest piękny, brakuje mi tylko koszyka ;) Właśnie męczę się z projektem swojej trajki dla dwójki. Pozrdawiam.

Gdybyś chciał inspiracji: