Reakcje i pytania ludzi

Zaczęty przez Jakub S., Lipiec 18, 2009, 12:13:39 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

tomo

Pod spożywczakiem zaczepił mnie autochton i wywiązała się rozmowa wg. schematu- wygodne? z czego zrobione? ile kosztuje? czemu tak drogo? itp., itp...
Ostatnie pytanie mnie rozwaliło:
- "A ile to pali na setkę?" :o

fdx

Poziomka... bo ostre koło jest zbyt mainstreamowe...

kaczor1

Dziecięcy głosik za plecami.

CytatTato, ale czad. Ale na kartę nie było takich rowerów, to ja nie umiem takim jeździć

tomo

Cytat: fdx w Kwiecień 01, 2016, 10:57:36 AM
Cytat: tomo w Kwiecień 01, 2016, 10:56:15 AM
- "A ile to pali na setkę?" :o

Nie pale jak pije...
Jak to brat podsumował-"dwa browary i pięć fajek"

Makenzen

Jeden z najfajniejszych tekstów, jakie słyszałam w ramach reakcji na rower :D

Jadę sobie, obok chodnikiem idzie grupka młodych osób i jeden chłopak mówi tak:

-- Łooo, jedzieeeemy!...

i po chwili, gdy zobaczył moje dredy:

-- ...Po zioło!

;D
Jeśli pod twoim tyłkiem jawi się rower poziomy... to wiedz, że coś się dzieje!!! :P

hansglopke

Dwóch kolesi idzie z przeciwka wąskim asfaltem. Przejeżdżam koło nich i słyszę powitanie:
- Gud bajk!
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

Tehen

To i ja i ja  ;D

Byłem w niedzielę u siebie na wsi na takim większym festynie.
Dałem koledze (jak to się mawiało za młodych lat) "rundę".Niech się chłopak przejedzie  ;)

I miałem okazję zobaczyć z odległości jak ludzie reagują na te nasze dziwadła.

Idzie sobie taka typowa rodzinka.Kolega jedzie z przeciwka,mija ich a oni na jego widok stają jak wryci.

Koniecznie muszę to nagrać 8)
Albo poziom i wygoda albo wydasz w cholerę kasy na różne kierownice i siodełka tylko po to żeby w końcu i tak kupić sobie rower poziomy.

Ślimak

Przejazd dla rowerów i przejście dla pieszych. Ponieważ rowery nie mieszczą się na przejeździe, część z nich pokonuje ulicę po przejściu. Między innymi ja. Gdy mijam starszą panią słyszę taką uwagę:
- A gdzie ty się tu,karaluchu, pchasz?

Rozbawiło mnie to setnie. I teraz już wiem jak nazwę nową trajeczkę :)

Makenzen

Trzeba było jej odpowiedzieć: nie jestem karaluchem, tylko Ślimakiem ;)
Jeśli pod twoim tyłkiem jawi się rower poziomy... to wiedz, że coś się dzieje!!! :P

Ślimak

Swego czasu, wieczorową porą, spotkała mnie koleżanka. Oczywiście jechałem poziomem. Następnego dnia pyta mnie w pracy:
- Do pracy jezdzisz rowerem, wieczorem spotykam Cię na rowerze. Czy ty w ogóle zsiadasz z roweru?

;D

storm

Z Okopowej w Warszawie skręcam w prawo w Solidarności. Obok jest przystanek pełen ludzi no i w ogóle ta okolica jest raczej taka... podrzędna. Z przystanku słyszę wołanie:
- Panie! Weź mnie pan na ramę!

Jasne. O niczym innym nie marzę :P

Romanes

Cytat: storm w Kwiecień 18, 2016, 09:39:53 PM

- Panie! Weź mnie pan na ramę!

Jasne. O niczym innym nie marzę :P

Przywołałeś dowcip:
Koleś zabrał dziewczynę na przejażdżkę rowerem, posadził ją przed sobą. Ona chwali rower :
- Ale wygodna rama tego roweru, dobrze się jedzie  :)
On również zadowolony :
- Ten rower to damka!  :o  ;D

hansglopke

Pozwolę sobie zacytować kawałek relacji jednego szoszona starującego w ostatnim Pomiechówku:

"inny kolega - na poziomce (żartobliwe nazywany przez mnie Złomkiem) tak grzechocze i brzęczy tym sprzętem, jakby do kuferka zbierał po drodze podkowy, gwoździe i całe żelaziwo zalegające pobocza mazowieckich dróg. Jak tłumaczy: kaseta mu się poluzowała."

A tu cała relacja:
skaut.bikestats.pl/1450109,Brevet-200-Pomiechowek.html
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

Franc

:D

Prawdą jest, że mój IMK P8 dzwonił i brzęczał strasznie, bo rzeczywiście poluzowała mi się kaseta (i to nie pierwszy raz). Jak w domu zdjąłem koło, to mogłem pokręcać nakrętką ręcznie. A wydawało mi się, że mocno dokręciłem.

Ale mimo dzwonienia, brzęczenia i telepania się, bezpiecznie i szybko dowiózł mnie do mety.
Franc "Rowery Poziome Rule"

IMK P14-01 (SWB ASS)
Thyss 222
IMK P12 (SWB, USS, B2B tandem)
Twister 800

oblivion

Ostatnio dojeżdżając powolutku do ronda dwa razy w ciągu 3 minut słyszałem pisk hamulca na przeciwległym pasie i centymetry były od zderzaka :D taka reakcja.
www.tomekmistak.wordpress.com
www.facebook.com/tomek.mistak