Reakcje i pytania ludzi

Zaczęty przez Jakub S., Lipiec 18, 2009, 12:13:39 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Makenzen

Skoro impreza nazywała się "Luźna Warka", to wnioskuję z tej nazwy, że to impreza na luzie. Z jakiej racji więc ktokolwiek się czepia, że jedziesz za kimś "na kole" albo wybrzydza na Twój mechanizm korbowy? Równie dobrze mógłbyś pojechać na taczce z napędem odrzutowym i nikomu nic do tego. :P
Jeśli pod twoim tyłkiem jawi się rower poziomy... to wiedz, że coś się dzieje!!! :P

fdx

Jakiś czas temu jade sobie poziomką przez Poznań. Obok mnie na swiatlach staje wypucowany hipster na ostrym kole i pyta czemu jezdze czyms takim. Ja mu na to
Jeżdze poziomką bo ostre koło jest zbyt mainstreemowe... sie koleś obraził...
Poziomka... bo ostre koło jest zbyt mainstreamowe...

woldopeper

Łazienki królewskie, leniwe popołudnie, mistral stoi grzecznie przy krawędzi ścieżki, ja próbuję zrobić zdjęcie.
Podchodzi grupa osób ,
Pani:o jaki dziwny wózek...
ja: eee to rower jest
Pani: a do czego służy ?
ja: mówię do sprawiania  przyjemności..
Pani: zrobiła kwadratowe oczy...
ja ( zorientowałem się że nie trafiłem )prostuję :znaczy do rekreacji ,wiatr we włosach i takie tam
Pani:zmierzyła moją fryzurę (raczej krytycznie ) mówi: kupie sobie taki ....

Potem był dziwnie dwie dziewczyny na mój widok: o rety ty też to widziałaś?

Stoję na światłach, czekam na zielone, podchodzi Pani z psem i w zasadzie nie byłoby w tym nic dziwnego tylko ....
pies był wyższy niż ja na rowerze...popatrzył tak jakoś dziwnie na mnie, z góry....sam nie wiem....
pozdrawiam Waldek

forrest

@storm - on był organizatorem; oczywiście, w porównaniu z rowerem pionowym, rower poziomy ma niżej położony środek ciężkości i bardziej oddalony od punktu styczności przedniego koła z podłożem - stąd jest możliwe hamowanie (ale nie dyskutowałem).
@Makenzen - tak, ta "luźna" w nazwie mnie przyciągnęła; nie spodziewałem się jakichkolwiek obostrzeń wobec w pełni sprawnego roweru.

Makenzen

Jedzie sobie mercedes, ja obok. Kierowca zagaja:
- Nie boi się pani, że pani zginie?
- Nie.
- Odważna pani jest!
:)
Jeśli pod twoim tyłkiem jawi się rower poziomy... to wiedz, że coś się dzieje!!! :P

Makenzen

Wczoraj, jadę sobie do roboty, wyprzedza mnie rowerzysta i:
- Ma pani ładny rower!

Tak sobie myślę, zaczepiają mnie różni ludzie, pytają o rower, komplementują... A mógłby mnie jakiś przy okazji na herbatę zaprosić i żyli długo i szczęśliwie jak w fotokomiksach w Bravo w latach 90. ;)

Makenzen

Dzisiaj w robocie taki dialog:
- Ty dziś przyjechałaś rowerem?
- Tak.
- Ty zdziczała dziewczyno!
:D

tomo

Dredy nosi i dziwi się, że od dzikich wyzywajo  :P ;D

tomo

Przed chwila wpadła do mnie na Izbę Przyjęć znajoma pielęgniarka i opowiedziała, co o mnie powiedział do niej jej mąż:
"Ten twój kolega po śniegu szybciej zap$%^dala na rowerze niż te gamonie w samochodach  przede mną! Szacunek!"
Także ten:

storm

Makenzen

Makenzen

Różne rzeczy już słyszałam w reakcji na mój rower, ale dzisiejszy komentator wygrał wszystko :D Mijał mnie jakiś rowerzysta i coś zagadał, nie usłyszałam co, doleciało do mnie tylko: "...pojazd! Je*ać system!" ;D

Makenzen

To znowu ja. :)
Jadę sobie, obok na chodniku stoi facet i woła za mną:
-- A kamizeleczka?

Otóż, człowieczku, nie ma takiego obowiązeczku. Poza tym kamizeleczka na poziomeczce i tak jest bez sensiczku...

dziura

A ja niedawno miałem konfrontację z tych mniej przyjemnych...
Staję sobie na światłach na Princes Street (główna ulica w Edim, jak ktoś oglądał Trainspotting, to właśnie po niej biegną bohaterowie w scenie otwierającej film). Nagle przechodzący jegomość, którego stan wskazywał na ciężką walkę z grawitacją, zaczął wykrzykiwać, że tamuję ruch. Spokojnie pokazałem na światła- czerwone jak byk :o
Typek na to, że powinienem jechać po chodniku, bo nie płacę podatku drogowego... Ożesz ty owcojebco >:(
Uprzejmie zapytałem czy on w takim razie płaci za cały ten tlen, który marnuje ;D Z niewiadomych powodów zamiast zagłębić się w merytorycznej dyskusji pijaczek uznał, że go obrażam ;)
Na szczęście w międzyczasie światło zmieniło się na zielone, więc dostojnie oddaliłem się, żeby naprawdę nie tamować ruchu.
Velotechnik Street Machine GT

Tehen

Cytat: dziura w Kwiecień 10, 2017, 09:12:15 PM
Typek na to, że powinienem jechać po chodniku, bo nie płacę podatku drogowego...

Jakbym słyszał moją szefową.

"Rowerzyści powinni płacić obowiązkowe OC"

Argument że próbowano tego z marnym skutkiem jakoś do niej nie przemawia bo kobiecina zaimpregnowana na argumenty :/
Albo poziom i wygoda albo wydasz w cholerę kasy na różne kierownice i siodełka tylko po to żeby w końcu i tak kupić sobie rower poziomy.