Reakcje i pytania ludzi

Zaczęty przez Jakub S., Lipiec 18, 2009, 12:13:39 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Makenzen

Stoję na światłach, obok stoi kurierka na ostrym kole. I słyszę, że gada z kimś przez krótkofalówkę czy inszy tam radiotelefon. Rozmowa przebiegała mniej więcej tak:
-- Nie, nie widziałam cię.
-- A widziałaś dziewczynę na takim fajnym rowerku poziomym?
-- Właśnie stoi obok mnie.
-- Ciekawi mnie, z czego ten rower jest zrobiony?
Odpowiedziałam na zadane pytanie, kurierka przekazała odpowiedź rozmówcy. Zapaliło się zielone światło... i tyle ją widziałam.
:)
Jeśli pod twoim tyłkiem jawi się rower poziomy... to wiedz, że coś się dzieje!!! :P

klubowy

Makenzen, wszystko pięknie, ładnie opisane, ale dalej nie wiem najważniejszego: z czego ten rower jest zrobiony? :)
Ja, nie wiem, co to jest sen.
Przeglądam forum, przez całą noc i dzień
Bo gdy admin wpadnie szał
Skasuje mi to com przeczytać bym chciał...

tomo

Inc0

Lepsze jest największym wrogiem dobrego.

klubowy

O, i o taką odpowiedź nic nie robiłem mi chodziło. 8)
Ja, nie wiem, co to jest sen.
Przeglądam forum, przez całą noc i dzień
Bo gdy admin wpadnie szał
Skasuje mi to com przeczytać bym chciał...

woldopeper

witam
pewnie też się z taka reakcją spotkaliście:
jedzie tata z córką taką koło 6-8 lat,mała pyta o poziomkę co to za rower - tata odpowiada: taki żeby się wygodnie jeździło , a mała na to  wiedziałam że z moim jest coś nie tak ....
pozdrawiam Waldek

hansglopke

Młodzieniec wczesnopodstawówkowy czekający na przystanku:
Coooo?!?!?! Ale temu panu musi być niewygodnie.
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

storm

Też to przeżywałem parę dni... Kolejne pytanie "a czy to tak wygodnie?". Już miałem odpowiadać, że nie, absolutnie, że to pielgrzymka na Jasną Górę w okropnych mękach... Ale se darowałem...

tomo

Cytat: storm w Kwiecień 19, 2018, 09:05:42 PM
Też to przeżywałem parę dni... Kolejne pytanie "a czy to tak wygodnie?". Już miałem odpowiadać, że nie, absolutnie, że to pielgrzymka na Jasną Górę w okropnych mękach... Ale se darowałem...
Ja zwyczajowo odpowiadam " A jak pan/pani siedzi w fotelu i trzyma nogi na pufie to wygodnie jest, czy nie?".

lechulysy

Cytat: woldopeper w Marzec 24, 2018, 09:20:08 PM

jedzie tata z córką taką koło 6-8 lat,mała pyta o poziomkę co to za rower - tata odpowiada: taki żeby się wygodnie jeździło , a mała na to  wiedziałam że z moim jest coś nie tak ....
;D
Leszek

Mociumpel

Ze dwa, trzy tygodnie temu - droga po wałach w kierunku Wyspy Opatowickiej kupa ludzi, jadą i znienacka dziecko jadące z rodzicem: tata a co to za światełko jedzie ...
(bo w dzień tez staram się używać)

Mikrobi

Wejcherowo, krótka trasa z Redy, tuż przy Śmiechowie :) :
- O! Cześć Haaanss...
- Eeee... to nie Hans... popatrz ma inne opony...
- Wszystko ma inne...
- Sorki, myśleliśmy że to nasz kolega...
- No to przekażę pozdrowienia...

Co też niniejszym czynię Hans :)

hansglopke

Cytat: Mikrobi w Kwiecień 22, 2018, 11:09:35 PM
Wejcherowo, krótka trasa z Redy, tuż przy Śmiechowie :) :
- O! Cześć Haaanss...
- Eeee... to nie Hans... popatrz ma inne opony...
- Wszystko ma inne...
- Sorki, myśleliśmy że to nasz kolega...
- No to przekażę pozdrowienia...

Co też niniejszym czynię Hans :)

Dzięki.
Akurat w ten wekend się tam kręciłem. Przez Wejherowo w niedzielę przed świtem przejeżdźałem. Tych co spotkałeś to byli z trzysetki.
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

Franc

Dziś powiosłowałem do pracy. Musiałem też wrócić :(. Stoję więc w drodze powrotnej na światłach i czekam na zielone, podjeżdża jakiś chłopiec i pyta:
-Co to (w domyśle chodzi o Thyss'a)?
- Odpowiadam: rower wiosłowy.
- Ale jak to tak, znaczy tu się nogami pedałuje czy jak?
- Nie, tu się nie pedałuje nogami tylko wiosłuje rękami i nogami jak na łodzi wiosłowej.
- Ale.... {sygnał nie dociera}
Zapaliło się zielone i ruszyłem bez oglądania się.

Wiosłuję dużo dalej, zbliżam się do końca wAw, staję na kolejnych światłach, na chodniku jakaś dziewczynka na rowerze krzyczy do mamy:
-Mamo, mamo co to jest?
-ja grzecznie: rower wiosłowy
-Mamo, słyszysz to jest rower wiosłowy
i znów zapaliło się zielone a ja ruszyłem bez oglądania się.

Baj de łej: Czy wiedzieliście, że można mieć nagniotki na nagniotkach?
Franc "Rowery Poziome Rule"

IMK P14-01 (SWB ASS)
Thyss 222
IMK P12 (SWB, USS, B2B tandem)
Twister 800

storm

Nagniotki? Przyznaję szczerze, że dawno ich nie miałem... Chociaż pewnie ostatnio mi się tworzą na stopach przy kontakcie z pedałami SPD :] A jednak też nie. Chyba za dużo rowerkuję/smrodkuję ;)