Reakcje i pytania ludzi

Zaczęty przez Jakub S., Lipiec 18, 2009, 12:13:39 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Makenzen

Mój kolega - muzyk patrzy na mój rower, a dokładnie na bom i:
- Z tego by szło jakiś flet zrobić!
:)
Jeśli pod twoim tyłkiem jawi się rower poziomy... to wiedz, że coś się dzieje!!! :P

Inc0

Lepsze jest największym wrogiem dobrego.

Franc

Wczoraj (znaczy w czwartek) powiosłowałem do pracy (tak jak w poniedziałek i wtorek oraz dzisiaj) a potem do centrum załatwiać sprawy przed wyjazdem na urlop.
Wiosłuję sobie DDR wzdłuż Wisłostrady (wAw), żeby skręcić w Ludną => Książęca a ktoś z boku/tyłu krzyczy [zdziwienie=on] "Kurde, to wioślarz" [zdziwienie=off] :) nie zdążyłem zareagować bo zapaliło się zielone na przejeździe ale byłem mocno zdziwiony bo rzadko ktoś tak szybko zdaje sobie sprawę, że Thyss to coś innego
Załatwiłem sprawy i przez Pola mokotowskie => Wyścigi wiosłuję do domu, przy Wyścigach wyprzedzam jakąś panią na rowerze [panika=on] "O Boże!!!" [Panika=off].

Mam ochotę wziąć córkę na wycieczkę tandemem do parku fontann nad Wisłą w sobotę wieczorem - ciekawe jakie będą reakcje ludzi :D
Franc "Rowery Poziome Rule"

IMK P14-01 (SWB ASS)
Thyss 222
IMK P12 (SWB, USS, B2B tandem)
Twister 800

fdx

A weź zrób tandem wioślarski to dopiero będzie
Poziomka... bo ostre koło jest zbyt mainstreamowe...

Franc

Franc "Rowery Poziome Rule"

IMK P14-01 (SWB ASS)
Thyss 222
IMK P12 (SWB, USS, B2B tandem)
Twister 800

fdx

Jak następnym razem ktoś będzie widział taki rower w dobrej cenie (ok 1000zł to ja chętnie).
Wtedy to byla naprawde niezła okazja, zwykle one są drogie
Poziomka... bo ostre koło jest zbyt mainstreamowe...

DeVilio

Dzisiaj próba generalna flevo pt. Zdążyć przed deszczem, jadę sobie z ojcem koło galerii bałtyckiej i jeden typ podchodzi i pyta czy może zrobić mi zdjęcie bo on z Ukrainy i nigdy takiego roweru nie widział. ;) Zdrobil dwa zdjęcia, podziękował i poszedł. ;)
Cayon XT Performante FOX 18,5`
FatFlevo - na sprzedaż

DeVilio

Oprócz tego że mnie dzisiaj pies zjadł prawie to jak słowo daję, po raz pierwszy mi się przydarzyło, żeby się jakaś kobiecina na mój widok przeżegnała O_0
FatFlevo - na sprzedaż

Makenzen

Cytat: DeVilio w Lipiec 30, 2018, 07:03:13 PMpo raz pierwszy mi się przydarzyło, żeby się jakaś kobiecina na mój widok przeżegnała O_0

Też mi się to kiedyś zdarzyło :D
Jeśli pod twoim tyłkiem jawi się rower poziomy... to wiedz, że coś się dzieje!!! :P

piechucki

Przejeżdżam parę dni temu koło mamy z dzieckiem. Dziecko na mój widok wtuliło się z płaczem w "kiecę" i słyszę za sobą (przez łzy) "mama, jak ten pan jedzie na rowerze?"...
Wojtek
Challenge twister

Danielasty

ja w Uk na początku jestem wyśmiewany, ale dużo osób się uśmiecha, głównie tylko " what the hell is that?! " Łapią się za czoło z słowame " Awesome bike! " sporo też osób pyta o cene z jaką widzi się ne ebayu, Rame do flevo da się kupić "od" 500f ... gdzie trajki chodza czasem po 2-3 kafle. Na chwile z prędkościami jaką osiągam ciężko dogonić kolarzy na drogach .. by ich zaskoczyć , chociaż kręci się ładnie na prostej :)

3x3

33 lata temu podjechałem trajką w miejsce X . Słyszę zza płota - a wyjdźże tam które, jakiś inwalida przyjechał. Po 25 latach szczęśliwego pożycia w w/w plejsie na szczęście po 30 latach zburzyli tak, że kamień na kamieniu nie został. Fortuna kołem się toczy, a nawet trzema...

Żeby nie było - Danielasty mie sprowokował swojemi trabls na lokalu.

Romanes

Na chodniku mostu (za konstrukcją) mama do dzieci : -"Popatrzcie jaki rower pojedzie"; podjeżdżam cruzem bliżej i dzieciaki (dwoje wiek wczesnoprzedszkolny) zobaczyły mnie i słyszę na trzy głosy (mama też) : -"TEŻ BYM TAK CHCIAŁ/A!!"   :D ;D

DeVilio

Jadę sobie w sobotę na mały 47km spin rowerkiem po 3city, przejazdem koło opery bałtyckiej, idzie z naprzeciwka dwoje dzieciaków w wieku prokuratorskim i słuchają polskich hiphopów na głośniku akurat jak ich mijałem był fragment: "co to kur*a jest?!" w nagraniu, przyznam że parsknąłem sążnie :D
FatFlevo - na sprzedaż

osesku

@ DeVilio: Cześć, też w sobotę ciągnąłem nad Wisłę do Tczewa. W Przejazdowie kierowca prowadzący "TIR-a" z Białorusi nie dohamował przed wysepką o czym był łaskaw poinformować mnie sygnałem dźwiękowym ("DDR" była/jest w... "remoncie", a i tak ma za wysokie krawężniki na wjazdach). Zmieścił się razem ze mną, ale trochę musiałem wolniej poturlać się po poboczu. Dogonił mnie szosówką Czech jadący do pracy w biurze przy budowie mostu w Kiezmarku. Pociągnęliśmy razem do Cedr Wielkich z niezłą średnią. Miał Déj? vu. Wcześniej mógł Ciebie spotkać, (flaga i banderka) ;). Pogratulował konstrukcji, na kawę zapraszał do biura i podpowiedział, żeby rowerem na nowy most w razie potrzeby się już wbijać. (Miałem z tą przeprawą po starym, w środę do czynienia, nie było gładko) ;).
Właściwie, (choć nie w temacie, ale kontynuując "przygodę") w Tczewie się przekonałem, że "Kratkowym" Wisły nie przejadę ani nie przejdę - zamknięty... kratami :(, na znakach podpowiadali, (pieszym i rowerzystom?) że dopiero w Bałdowie... Zawróciłem.