Poziome ciekawostki ze świata

Zaczęty przez Yin, Sierpień 08, 2008, 03:03:55 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

michu

Czy ktoś orientuje się z jakiego materiału jest zdrobiona "karoseria"? To na pewno jakieś tworzywo sztuczne...

trajk-o-ciklista

Cytat: michu w Maj 08, 2012, 11:54:49 PM
Czy ktoś orientuje się z jakiego materiału jest zdrobiona "karoseria"? To na pewno jakieś tworzywo sztuczne...

Ten tandem czy Fahrradi ?  Jeśli obudowany niebieski tandem to "z najlepszego materiału do budowy owiewek oraz daszków(tm)" - koroplastu ;D

Pozzz
Igor

~o
~ \-/\-
(o)^(o)

VeloMotion recumbents
Igorova Ciklo Garaża

------------------

Yeti

ten koroplast to chyba rodzaj plastiku z rurkami wewnątrz. Tandem, wydaje mi się, że powłokę ma z pianki.

michu

Yin

Cytat: Yeti w Maj 09, 2012, 09:36:29 AM
ten koroplast to chyba rodzaj plastiku z rurkami wewnątrz. Tandem, wydaje mi się, że powłokę ma z pianki.
Technicznie to tektura kanalikowa. Różnica polega na tym że jest z plastiku nie papieru. Inne nazwy handlowe u nas to PLAST-KARTON i kartonplast Na moje oko w tym velobusie jest właśnie to.

Franc

Franc "Rowery Poziome Rule"

IMK P14-01 (SWB ASS)
Thyss 222
IMK P12 (SWB, USS, B2B tandem)
Twister 800

Yin

Yeti

koncki

Pływa i jest niewidzialne ;) przynajmniej na moim komputerze

Yeti

Cytat: koncki w Maj 10, 2012, 08:43:14 AM
Pływa i jest niewidzialne ;) przynajmniej na moim komputerze

U mnie widać

Yin

Potwierdzam u mnie też niewidzialne ;)

Yeti

nie rozumiem o co chodzi. u mnie wszystko jest na swoim miejscu. Może jakieś odświeżenie/otworzenie w nowej karcie pomoże?

Mam nadzieję, że zdjęcie się u was pokaże, bo własnie wypatrzyłem ciekawą amortyzację w tym wynalazku (wcześniej nie zwróciłem na to uwagi).

pajak_gdynia

Cytat: Yeti w Maj 09, 2012, 11:37:28 PMzgaduje, że to coś pływa:

Rozwiązanie Yeti-zgadywanki (są tacy, którzy widzieli, ale mało kto :) )

Na następnej stronie jest ciekawe rozwiązanie FWD z middrive.

michu