Poziome ciekawostki ze świata

Zaczęty przez Yin, Sierpień 08, 2008, 03:03:55 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Yin

Poziomka załapała się do Fail Compilation May 2012:
Od 3.40 http://youtu.be/DEzr_uoyPbQ ale warto cały bo jest sporo motywów rowerowych.

Yeti

Były poziomki z elektryką, wspomaganiem spalinowym to i powstały superszybkie spalinowe F1. Nic nowego, ale forma prezentacji ciekawa: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=_Wn1EFLa2C8

Yeti

Danielasty

Yeti

Podobne tandemy już widziałem, natomiast wydaje mi się, że ten jest składany, czego jeszcze nie widziałem w takim rowerze.

trajk-o-ciklista

Cytat: Yeti w Czerwiec 03, 2012, 05:00:20 PM
natomiast wydaje mi się, że ten jest składany, czego jeszcze nie widziałem w takim rowerze.

S&S couplers - fajna rzecz, ale drogo jak nie wiem
Igor

~o
~ \-/\-
(o)^(o)

VeloMotion recumbents
Igorova Ciklo Garaża

------------------

wwojciech

Franc

Tylko, że Pino ma napęd tylko na tył a ten jest AWD - pasażer siedzący z przodu napędza przednie koło na sposób ZOX /Raptobike /TOX'a
Franc "Rowery Poziome Rule"

IMK P14-01 (SWB ASS)
Thyss 222
IMK P12 (SWB, USS, B2B tandem)
Twister 800

robson97991

I  to jest to czego szukałem.Mając taki sprzęt mógłbym wreszcie z żoną i młodym gdzieś wybrać sie na dalszą wycieczkę.Żonka woli w pionie niż poziomie podróżować.Ale ten napęd to odpada,sam bym musiał to ciągnąć.Tak to jest z żonami.
Robert

Danielasty

wbrew pozorem cruzbike nie jest taki zły żeby to uciagnąć. najgorsze to ruszyć bo masa idzie na tył i odciąga Nam koło, ale jak się już bujnie to idzie równo

wwojciech

od razu odradzam cruza na napęd przodu w tandemie, miałem w swojej stajni taki tandem i się niespecjalnie sprawdził. przejechał 1k km ale obecny awd jest o niebo lepszy, choć przy tej długości zoxowaty przód ogranicza skręt, więc suma sumarów jeśli niema się wyobraźni tirowca i nie potrafi się przewidywać toru jazdy takim rowerem to lepiej się w taką konstrukcje nie pachać:)

kapitanwasyl

I tak w koło  Macieju ...

Yeti

tak, wiem, że bez kilu by się nie obyło. Nie mniej jednak wydało mi się to ciekawą koncepcją i chętnie wypróbowałbym coś takiego ;)