Poziome ciekawostki ze świata

Zaczęty przez Yin, Sierpień 08, 2008, 03:03:55 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

robson97991

Diod to zabardzo nie ma tam gdzie upchać,ale polak potrafi.Ja te wskazniki kupiłem jako komplet razem z kierownicą manetkami pod halą targową w krakowie za straszne pieniądze.
Robert

Danielasty

znajdzie się miejsce na diody, coś bym wymyślił. wiadomo to nie ma świecić że ma oślepiać jak wieś tuning tylko nocą słabym światłem by się tam jarzyło coś na zielono np. ogółem zastanawiam się jak do licznika podświetlenie wrzucić

Yin

@robson97991
Fajny kokpit, ale jeszcze bardziej zaciekawił mnie patent z osłonami na ręce ( https://picasaweb.google.com/robson97991/RowerPoziomySwb#5707601891717491186 ). Jak to działało w praktyce?

Mikrobi

Cytat: Danielasty w Lipiec 08, 2012, 07:34:23 PM
znajdzie się miejsce na diody, coś bym wymyślił. wiadomo to nie ma świecić że ma oślepiać jak wieś tuning tylko nocą słabym światłem by się tam jarzyło coś na zielono np. ogółem zastanawiam się jak do licznika podświetlenie wrzucić

Sugeruję LEDy na taśmie, na alle### są też i zielone. Jedyny problem (podświetlane 12V) może być zaletą: niższe zasilanie zmniejszy intensywność.

robson97991

Osłony na ręce zdały egzamin.Kawałek karimaty folia,para rękawiczek i przy-20C ręce nie marzły.Jedynie rączki następnym razem zamienię na gumowe bo aluminiowe jednak dawały w kość.
Robert

Yeti

ciekawe przednie zawieszenie:

źródło: http://www.veloverde.net/index.php?dispatch=products.view&product_id=29970

transportowiec z nisko położonym środkiem ciężkości (chociaż może nie w tej chwili ;):

Yeti

patent na szybką wymianę misek sterowych:

Franc

hmmmmm, a po wuj szybkowymienne miski sterowe ???
Franc "Rowery Poziome Rule"

IMK P14-01 (SWB ASS)
Thyss 222
IMK P12 (SWB, USS, B2B tandem)
Twister 800

paaj

Franc

Mam jeszcze dwa pytania odnośnie tej ramy: jak szybko to przemyślne, wielozawiasowe tylne zawieszenie złapie luzy, tak duże, że zniwelują całkowicie zysk spowodowany niepompowaniem podczas pedałowania ??? I ile musi to ważyć, żeby te luzy nie wystąpiły od razu ???
Franc "Rowery Poziome Rule"

IMK P14-01 (SWB ASS)
Thyss 222
IMK P12 (SWB, USS, B2B tandem)
Twister 800

Yeti

Cytat: paaj w Lipiec 15, 2012, 11:26:50 PM
Cytat: Franc w Lipiec 15, 2012, 08:51:24 PM
hmmmmm, a po wuj szybkowymienne miski sterowe ???
Dobre pytanie  ;D

Osobiście bardzo nie lubię wbijania/wybijania misek więc to rozwiązanie bardzo mi się spodobało. Tak, wiem, robi się to rzadko... ot taka ciekawostka ;)

Yeti

długi

Cytat: Franc w Lipiec 15, 2012, 11:44:24 PM
Mam jeszcze dwa pytania odnośnie tej ramy: jak szybko to przemyślne, wielozawiasowe tylne zawieszenie złapie luzy, tak duże, że zniwelują całkowicie zysk spowodowany niepompowaniem podczas pedałowania ??? I ile musi to ważyć, żeby te luzy nie wystąpiły od razu ???
jeśli nic się nie zmieniło w firmie intense to wątpię by się tam szybko luzy pojawiły wszak słyną ze zrobienia najlepszej ramy dh w historii i w ramkach zjazdowych zawsze występuje pompowanie podczas pedałowania,zawieszenie nigdy się nie usztywnia :)tam wzięte by to było za minus
przy takim sprzęcie oddpowiednio użytkowanym zdarza się stery wymieniać raz w tygodniu

domel

Po pierwsze witam wszystkich, jako że to mój pierwszy post :)

Od jakiegoś czasu przekopuję Internet szukając informacji o rowerach poziomych z drewna. Z racji posiadania fotela Poang zakupionego w sklepie IKEA zastanawiałem się nad wykorzystaniem takowego do budowy poziomki. Wątpliwości w temacie, czy rama tego fotela nadaje się na ramę roweru czy nie, zostały rozwiane, kiedy natknąłem się na pewną galerię zdjęć:

https://picasaweb.google.com/scrapheaper/Holzbock

i okazało się po raz kolejny, że wszystko już zostało wymyślone, a mnie po raz kolejny nie będzie dane zostać prekursorem ;)