Kolejny "zimowy" projekt, tym razem w pionie...

Zaczęty przez klubowy, Luty 10, 2019, 06:12:55 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

klubowy

Hej, swego czasu przygarnąłem za przysłowiowe 5 złoty zezłomowany rowerek na nietypowych 18 calowych kołach:

Dostał bananowe siodełko i 3-biegową piastę - obręcze miały po 20 otworów, piasta 36 - trzeba było je zaspawać i zrobić nowe.Oto jego drugie życie:

Ja, nie wiem, co to jest sen.
Przeglądam forum, przez całą noc i dzień
Bo gdy admin wpadnie szał
Skasuje mi to com przeczytać bym chciał...

live_evil

Cytat: klubowy w Luty 10, 2019, 06:12:55 PM
Dostał bananowe siodełko i 3-biegową piastę - obręcze miały po 20 otworów, piasta 36 - trzeba było je zaspawać i zrobić nowe.Oto jego drugie życie:
Dobra robota, tylko jedna uwaga - bez problemu zaplecie się obręcz 20h na piaście 36h bez cudowania. Tak po prostu.

klubowy

Jako że syn trochę rośnie, a z różnych projektów czasem zostają mi części, powstał kolejny pionowy rowerek. Tym razem na kołach 20.

Chris

Świetna robota.

Sam mam 2 piony "własnej roboty".
"Nie da, to się wejść krokiem defiladowym po schodach"

oblivion

Fajnie ;) Ja właśnie kombinuje, bo okazyjnie kupiłem 20" fata dla dzieci i właśnie przerabiam ramę pod siebie :D
A miał być na części do trajki...
www.tomekmistak.wordpress.com
www.facebook.com/tomek.mistak

natalka

miki11

klubowy

Hej, dziękuję za pozytywne oceny :) Rama z widelcem poszła do piaskowania, a potem proszek RAL 1026.

miki11

No, tak właśnie wygląda na proszek. Próbowałem tutaj kiedyś coś tak lakierować, ale wykonawca chyba nie ma opanowanego tego procesu zbyt dobrze, lakier łatwo się rysuje. Zbyt łatwo jak na proszek.

Leopold

Zgłoś reklamację i to w trybie pilnym, z żądaniem zwrotu kosztów dodatkowych, to ten ktoś nauczy się malować!

miki11

E, nie. To dawny temat. Po prostu więcej nie dostaną zlecenia i tyle.