Wiatm.(z woj.łódzkiego)

Zaczęty przez Rumcajs, Październik 06, 2019, 08:25:02 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Rumcajs

Adam lat 39.
Rowerami poziomymi zainteresowałem się niedawno (gdy lekarz kazał zrezygnowac z jazdy rowerem klasycznym)
Zastanawiam sie nad trajką w układzie delta lub tadpol ..Który z nich będzie lepszy do jazdy na codzien i dłuższe wycieczki .?

klubowy

Cieszyn wita!
Imho:
Tadpole:
-układ kierowniczy jak w samochodzie, trudniejszy w budowie i wymagający dokładnej regulacji, daje dobre prowadzenie w szybkich zakrętach i lepsze hamowanie, prosty układ napędowy na jedno koło. Dobre wyważenie przód/tył, można wynosić z piwnicznego bloku po schodach
Delta:
- ma wszystkie wady samochodu i motocykla  ;). Układ kierowniczy na jedno koło, dużo prostszy niż w tadpole, gorzej prowadzi się w zakrętach i słabiej hamuje (i tak lepiej niż rower pionowy) Bardziej skomplikowany napęd na dwa koła tylne, trudniej o dobre wyważenie. Duża przestrzeń na bagaże z tyłu.

Podsumowując, układ delta gorzej wypada jeśli chodzi o właściwości jezdne, jednak jeśli myślisz o turystyce rowerowej to będzie ok.
Ja, nie wiem, co to jest sen.
Przeglądam forum, przez całą noc i dzień
Bo gdy admin wpadnie szał
Skasuje mi to com przeczytać bym chciał...

hansglopke

"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

Tef

Z cyklu przysłowia i powiedzonka ludowe. Oczywiście o poziomkach :) : Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

DrewnianaTrajka
Pierwsze ujeżdżenie SWB 'Mroczny Żuraw'

Rumcajs

Ciekawe ilu z łódzkiego się odnajdzie -:)
Dopisywać sie ...:-)

LowRider

live_evil

Rumcajs

Coraz bliżej mnie..zaraz sie okaze ze w moim miescie sa ludziska na poziomkach a ja nic niewiem :-)
Tomaszów Maz.  pozdrawia

Tehen

Trzymaj się teraz mocno.

W tym roku ogólnopolski a nawet międzynarodowy zlot rowerów poziomych był w Spale a po Tomaszowie mieliśmy okazję trochę pojeździć.

;D ;D ;D ;D
Albo poziom i wygoda albo wydasz w cholerę kasy na różne kierownice i siodełka tylko po to żeby w końcu i tak kupić sobie rower poziomy.

Rumcajs

Tak juz czytałem o tym i myslałem ze szlak mnie trafi ..ale ja juz tak mam jak czegos szukam to niema nic a jak juz niepotrzebuje to natykam sie na to co chwile szczęście garbatego

piechucki

Wojtek
Challenge twister

tom0jo

Rumcajs

Dobra bez sciemy rower nisko budzetowy czyt.z czesci złomkow .pytanie dwa z przodu. Naped na tyl czy dwa z tyłu naped na przod .
To moje pierwsze podejscie do poziomek

Zbylu15

Damcio

Pozdrawiam z Kędzierzyna Koźla  :)