Pomoc z budową poziomaka

Started by Axelmk, June 04, 2023, 10:38:00 AM

Previous topic - Next topic

Axelmk

Proszę was o pomoc bo oczekiwałem na stworzenie  poziomaka ale nic z tego nie wyjdzie ( Choroba).
Mam materiały do stworzenia poziomaka ( 2 rowery - góral i rower na kołach 24)
Najgorsze że nie mam warunków do stworzenia poziomaka I dlatego szukam osoby która by mi zbudowała co chce.
Czy znacie kogoś kto buduje poziomaki.
Ja chce poziomaka koło 26 tył  na przodzie 20

Axelmk

Czy nie ma nikogo kto tworzy poziomaki ?
Czy jest  inne miejsce gdzie mogę się zwrócić o pomoc w zbudowaniu  roweru?

szydziu

Na forum są osoby budujące rowery poziome. Mają już  swoje doświadczenia i przepracowane pewne rozwiązania. Być może nie chcą że tak powiem "babrać się" w robienie roweru wg pomysłu klienta bo już wiedzą że te rozwiązania się nie sprawdzą i po zrobieniu wg projektu zlecającego będą musiały poprawiać kilkukrotnie... Tak to sobie wyobrażam :)

Axelmk

Ja propozycji wysłucham  i z pewnością będę  zadowolony z następnego poziomaka.

Tehen

A skąd jesteś?

Mam kilka "poziomaków" jak piszesz i za odpowiednią ilość PLN jestem w stanie to odstąpić.

Tylko ostrzegam że sprzęt jeżdżony, więc trzeba trochę przy nich podłubać.
Zazwyczaj to są jakieś regulacje drobne.
Albo poziom i wygoda albo wydasz w cholerę kasy na różne kierownice i siodełka tylko po to żeby w końcu i tak kupić sobie rower poziomy.

Axelmk

Axelmk

Axelmk

Quote from: Tehen on June 05, 2023, 10:05:27 PM
A skąd jesteś?

Mam kilka "poziomaków" jak piszesz i za odpowiednią ilość PLN jestem w stanie to odstąpić.

Tylko ostrzegam że sprzęt jeżdżony, więc trzeba trochę przy nich podłubać.
Zazwyczaj to są jakieś regulacje drobne.
Myślę że się dogadamy daleko nie mam do ciebie.

Tehen

Ja z Piaseczna więc blisko jest.

Wysłałem w wiadomości numer telefonu.
Jakbyś chciał się spotkać i zobaczyć sprzęt to jestem dostępny w przyszłym tygodniu.
Albo poziom i wygoda albo wydasz w cholerę kasy na różne kierownice i siodełka tylko po to żeby w końcu i tak kupić sobie rower poziomy.

Axelmk

Dziękuję za kontakt ale typ roweru mi nie odpowiada potrzebny  rower lwb.

velogic

Velogic skuterbike może Ci pasować. Rower dla wzrostu 160 - 170.

materiały na priv

Axelmk

Quote from: velogic on June 06, 2023, 10:03:52 PM

Velogic skuterbike może Ci pasować. Rower dla wzrostu 160 - 170.

materiały na priv
Bardzo proszę o kontakt

Axelmk

Skontaktowałem się czekam na odpowiedź ????
Oj chciałbym już pośmigać brakuje mi tego.

Axelmk

W środę jadę kupić poziomaka  ???? w końcu .
Musze wymienić amortyzator  sprężynowy  pod siedzeniem bo  moja waga i  duża sakwa przekroczy wytrzymałość.
Jest jakiś amortyzator  o wyrzymałości do 130 kg lub 140 kg. 
Polecacie jakiś ?

Chris

Możesz sobie takiego chińczyka założyć na próbę, koszt niewielki jak do testu a jak Ci nie będzie pasował to możesz kupić inny nawet za kilka tysi  ;)
https://www.rowerowaholandia.pl/p1690-amortyzator-tylny-rowerowy-alu-150mm-750lbs?column=gross_price_with_promotion&dir=desc

Generalnie jak już będzie miał rower to zrób taki test jeśli masz wagę łazienkową.

Zapakuj na tył sakwy z rzeczami, które będziesz woził a rower tylnym kołem postaw na wadze łazienkowej, przednie koło postaw na jakimś klocku lub czymś co sprawi że koło będzie równo z tylnym.
Usiądź na rowerze i postaw nogi na pedały tak jakbyś jechał, możesz oprzeć się ręką o ścianę lub niech Cię ktoś przytrzyma ale pamiętaj, że całym ciężarem musisz być na rowerze.

Sprawdź wynik z wagi pod tylnym kołem i pomnóż razy 3 i będziesz miał gotową minimalną wartość ugięcia sprężyny amortyzatora.
Oznaczenia sprężyn np 750lbs/in to oznaczenie ugięcia sprężyny o jeden cal pod masą 750 funtów czyli przeliczając na "nasze" to sprężyna ugnie się o 2,54 cm pod naciskiem 340 kg.

Nie zapomnij też o zmierzeniu odstępu pomiędzy śrubami mocującymi  ;)

Pozdrawiam 8)

Jeśli ktoś ma większe doświadczenie to proszę o poprawki  :D
"Nie da, to się wejść krokiem defiladowym po schodach"