Zlot Rowerów Poziomych 2026 1-5.07.2026 Dolina Baryczy

Started by Tehen, February 07, 2026, 05:42:07 PM

Previous topic - Next topic

Tehen

Serdecznie zapraszamy wszystkich miłośników rowerów poziomych na Zlot Rowerów Poziomych 2026, który odbędzie się w dniach 1-5 lipca 2026 w Dolinie Baryczy.

Miejsce zlotu: Dolina Baryczy, województwo dolnośląskie
Główna Baza Zlotu: Campus Domasławice, gmina Twardogóra

Stąd ruszamy i tutaj będą się odbywały tzw. wydarzenia towarzyszące  ;D

Trochę o samej okolicy:

Dolina Baryczy - raj dla rowerzystów

Dolina Baryczy to kraina spokoju, zieleni i otwartych przestrzeni. Sieć lokalnych dróg o niewielkim ruchu samochodowym, długie odcinki asfaltów i utwardzonych szutrów oraz niemal płaski teren sprawiają, że to idealne miejsce na jazdę rowerem poziomym. Trasy wiją się wśród stawów milickich, łąk, lasów i pól, oferując nieustannie zmieniające się widoki i bliski kontakt z naturą.

Podczas wycieczek będziemy mijać urokliwe wsie, zabytkowe pałace i drewniane mostki, a częste postoje pozwolą nacieszyć się ciszą, obserwacją ptaków i rozmowami w dobrym towarzystwie.
To region, który zachwyca nie tylko krajobrazem, ale też swoim spokojnym rytmem - idealnym na rowerową przygodę bez pośpiechu.

NOCLEGI
Miejsca noclegowe na terenie campingu na tą chwilę tylko w formie miejsca pod namiot / przyczepę kempingową /kampera.
Miejsc tych nie rezerwujemy - rejestracja i opłata w recepcji w dniu przyjazdu na zasadach ogólnych.

Wszystkie dostępne miejsca noclegowe w domkach na kempingu, które udało się zarezerwować dla naszej grupy na tą chwilę zostały zarezerwowane i nie są dostępne.
Z osobami, którym się udało załapać będę kontaktował się osobiście

Jeśli będą chętni na nocowanie pod dachem udało się znaleźć dodatkową bazę noclegową w miejscowości Chełstów w CENTRUM INICJATYW WIEJSKICH.
Więcej informacji o noclegu:https://gosir.twardogora.pl/obiekty/inne-obiekty/centrum-chelstow/
Na razie zbieram zapisy na ten nocleg, więc jeśli ktoś jest zainteresowany proszę o wiadomość abym wiedział czy będzie zainteresowanie.

Oczywiście istnieje również opcja poszukiwania noclegu na własną rękę w pobliskich agroturystykach.

TRASY
W trakcie przygotowania.

Przy planowaniu tras zlotowych będziemy starać się, aby były przejezdne dla każdego rodzaju roweru, jednak należy liczyć się z możliwością występowania odcinków szutrowych.
Taki urok Doliny Baryczy  ;D

KOSZULKI ZLOTOWE/PAKIET UCZESTNIKA ZLOTU
W trakcie przygotowania.

podpis nieczytelny
Komitet Zlotowy
Albo poziom i wygoda albo wydasz w cholerę kasy na różne kierownice i siodełka tylko po to żeby w końcu i tak kupić sobie rower poziomy.

Franc

Franc "Rowery Poziome Rule"

IMK P14-01 (SWB ASS)
Thyss 222
IMK P12 (SWB, USS, B2B tandem)
Twister 800

Audax

Wrzuciłem w kalendarz. Na pewno jeśli dożyję i będę w stanie kręcić korbą to się pojawie - choćby na weekend. Tylko czemu tak tam płasko ...  ::)
Nie karmie troli.

astroman

Trzeba by raczej lodowiec zapytać, dlaczego tak robotę "spieprzył"...????
Jakieś plany tras już są?

Franc

Podlasie też jest płaskie, wszyscy to wiedzą....

Audax: Jak Ci będzie mało, to dobalastujemy ci rower i będziesz mógł orbitować wokół grupy. :D

IMK P14-01 (SWB ASS)
Thyss 222
Twister 800

live_evil

Mariusz.Sz

szydziu

Tehen

Quote from: Audax on February 08, 2026, 08:26:19 AM
Wrzuciłem w kalendarz. Na pewno jeśli dożyję i będę w stanie kręcić korbą to się pojawie - choćby na weekend. Tylko czemu tak tam płasko ...  ::)

Płasko ale jeden dzień planuję zrobić bardziej na północ dla tych co lubią się zmęczyć.
Poczytaj sobie o Kocich Górach.

QuoteUuu! Tak blisko domu - będę na 100%.
Super.
Widzimy się w takim razie.

QuoteJakieś plany tras już są?
W sierpniu byliśmy na miejscu, pojeździliśmy 3 dni i wstępny plan jest.
Pewnie jak się zrobi cieplej wybierzemy się jeszcze raz aby "doszlifować diamencik".

Albo poziom i wygoda albo wydasz w cholerę kasy na różne kierownice i siodełka tylko po to żeby w końcu i tak kupić sobie rower poziomy.

Audax

Quote from: TehenPoczytaj sobie o Kocich Górach.
W swojej "karierze" kolarskiej zdobyłem przełęcz Prababka ;D Ogólnie doceniam humor klubu kolarskiego "Szerszenie" z Trzebnicy. Kiedy wszystko do wokół jest płaskie jak stół byle siodło  przy pagórku to już przełęcz. ;D
Nie karmie troli.

astroman

Dla jednego siodło, dla drugiego przełęcz.
Reklamy regionu  hasłem  "Siodło Prababka" może byłyby bardziej chwytliwe na turystów.

Audax

Jest fajny rowerowy szlak o nazwie "Korona Kocich Gór" - w sam raz dla kociar - kociarzy :D Super się zlocie zapowiada. Mam nadzieję, że uda mi się wygospodarować przynajmniej 3 dni.
Nie karmie troli.

cysoz

shp

Cześć Ekipa.

Dawno mnie tu nie było, ale termin złotu zapisaliśmy z żonką w kalendarzu.

Franc

SHP: Wszelki duch Pana Boga chwali, rzeczywiście dawno Cię tu nie było, ciesze się, że wróciłeś :D

IMK P14-01 (SWB ASS)
Thyss 222
Twister 800