[film] Wyprzedzanie peletonu kolarzy rowerem poziomym

Zaczęty przez gromanik, Sierpień 17, 2010, 04:45:55 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

gemsi

;D piękne, zawsze jak wyprzedzam to się zastanawiam jakie miny maja wyprzedzani, ew. co myslą widząc takie cos wydłubane w garazu :), chyba zamontuje kamere z tyłu :)

igorc

przecież widać, że kolarze workują więc żaden to wyczym
Igor Czajkowski
moja pasja to wyprawy rowerowe

gemsi

Cytat: igorc w Sierpień 18, 2010, 12:09:52 PM
przecież widać, że kolarze workują więc żaden to wyczym

wyczyn nie wyczyn, ale fakt pozostaje faktem . którym sie przy browarze pochwalic mozna :)

pajak_gdynia

Wyprzedzić grupę na "odpuszczaniu" w czasie treningu to nie jest problem dla nikogo.

Nawet w czasie "normalnego" wyścigu da się to zrobić (ale raczej w środku trasy, na finiszu to raczej nie ma co próbowac). Oczywiście pomijam fakt, że nie można :)

Dawno temu widziałem filmik jak jakaś paniusia (w rozwianej spódnicy :) ) na rowerze miejskim wyprzedziła grupę na Tour de France (prawie jak reklama jakieś reklamy w telewizji ostatnimi czasy).

doman

MaciejDlugosz

Chyba to jest bardziej przekonywujące - średnia 39 km/h przez 168 km stalowym rowerem poziomym M5. Nie wiem na ile to wiarygodne, jacy kolarze, jaki profil trasy (np. czy było dużo podjazdów):

igorc

Igor Czajkowski
moja pasja to wyprawy rowerowe

cruzbike

A ci z tyłu się gapią i myślą "co to ich wyprzedziło", albo "co to jedzie przed nami "  :D
GG: 13949582

szydziu

Cytat: cruzbike w Sierpień 25, 2010, 07:29:34 PM
A ci z tyłu się gapią i myślą ....
...jak go dorwę, złapie oddech i mu go zabiorę ;)

hansglopke

Wyraźnie widać, że na podjeździe im odszedł, a z górki to już nie mają szans. ;)
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

Neverhood

To on nie ma szans. Peleton wchłania wszystko ;-) Zwalniają tylko na zakrętach.
E tam poziome, rower transportowy - to jest to!

Yin

Cytat: Neverhood w Sierpień 26, 2010, 03:45:47 AM

Tak jest. Do tego kolarze z tego samego teamu dają finiszującemu odpocząć przez jazdę w cieniu aerodynamicznym by przed metą mógł dać z siebie 110%. O blokowaniu konkurentów nie mówiąc :). Inaczej by to wyglądało gdyby to była indywidualna jazda na czas :).

trajk-o-ciklista

Cytat: Neverhood w Sierpień 26, 2010, 03:45:47 AM

Na płaskim może tak, ale z górki nie ma peleton zadnych szans by dogonić solo leżącego.
Igor

~o
~ \-/\-
(o)^(o)

VeloMotion recumbents
Igorova Ciklo Garaża

------------------