Maraton rekreacyjno-sportowy KASZEBERUNDA

Zaczęty przez toudi333, Kwiecień 05, 2013, 08:30:03 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

storm

@Świeżak i @Toudi - to rezerwować Wam miejsca noclegowe w Kościerzynie?

Byłoby super gdyby na starcie z rana pojawiła się Ekipa Pozioma ;)

świeżak

Franc

My startujemy o 0700, więc przyjeżdżamy poprzedniego dnia = czyli trzeba przenocować, co do powrotu, to ja wracam w poniedziałek rano jak odpocznę, bo mam kawał drogi, czyli muszę przenocować 2 raz.
Franc "Rowery Poziome Rule"

IMK P14-01 (SWB ASS)
Thyss 222
IMK P12 (SWB, USS, B2B tandem)
Twister 800

toudi333

Dzięki storm ale nocleg już mam, przyjeżdżam w sobotę ze znajomymi niestety tylko ja będę na poziomie. Wspólny start raczej się nie uda długodystansowych puszczają na trasę wcześniej ale na pewno spotkamy się gdzieś przy bufecie. Na 100% musimy spotkać się w sobotę pogadać o taktyce ;-)

storm

@Świeżak - sprawdziłem godziny startów grup na Kaszeberundę, jakie były rok temu:
- od godziny 7:00 startowały 225km
- od 8:00 start dla 120km
- od 9:30 start dla 65km

Sprawdziłem też pociągi jakie kursują w godzinach, które by pozwalały ci dojechać z Bydgoszczy do Kościerzyny - sztuk 1.
Z: Bydgoszcz Główna - ODJAZD: 05:05 (TLK)
Do: Gdynia Główna - PRZYJAZD: 07:27
Z: Gdynia Główna - ODJAZD: 07:46 (Regio)
Do: Kościerzyna - PRZYJAZD: 09:04

Pytanie brzmi, czy opłaca ci się jechać tak wcześnie rano?

W drugą stronę:
Z: Kościerzyna - ODJAZD: 15:22 (Regio)
Do: Gdynia Główna - PRZYJAZD: 16:43
Z: Gdynia Główna - ODJAZD: 18:35 (TLK)
Do: Bydgoszcz Główna - PRZYJAZD: 20:37
Lub:
Z: Kościerzyna - ODJAZD: 17:26 (Regio)
Do: Gdynia Główna - PRZYJAZD: 18:44
Z: Gdynia Główna - ODJAZD: 21:07 (TLK)
Do: Bydgoszcz Główna - PRZYJAZD: 23:31

Ja osobiście biorę 2 noclegi, aby być w pełni gotów na maraton i po maratonie spokojnie odpocząć w łożku.

Franc

Storm i Świeżak: Mogę Was zabrać z gdzieś po drodze, bo będę jechał czołgiem - standardowo 3 osoborowery mogę przewieść. Będę jednakowoż przerabiał bagażnik a wtedy będę mógł wozić 4osoborowery. Oczywiście jadę w sobotę w dzień i wracam w poniedziałek rano.

IMK P14-01 (SWB ASS)
Thyss 222
Twister 800

świeżak

Dzięki Storm za wyczerpujące sprawozdanie z rozkładu jazdy PKP ,faktycznie niewykonalne.Franc dzięki za propozycję,ale jeszcze jest sporo czasu,więc jeszcze jest do pomyslenia.

pajak_gdynia

Świeżak .. no jeszcze możesz wrócić na własnych kołach :)

Przez chwilę pomyślałem, że bardzo "ambitnie" podchodzisz.. Ale jak 125km to da się zrobić, do domu dojedziesz z pierwszą zmianą :P
Co do Stormowej rozpiski.. Jeszcze trzeba doliczyć czas na rejestrację. A i ze względu na ograniczenia kierunkowości uliczek w Kościerzynie nie jest prostym dojazd na start.

ps. Jedziesz na patyczaku?

live_evil

Cytat: pajak_gdynia w Luty 18, 2015, 08:38:14 PM
ze względu na ograniczenia kierunkowości uliczek w Kościerzynie
Jednokierunkowe nigdy nie są problemem, trzeba tylko odpowiednio podłośnić muzykę w słuchawkach by nie było słychać klaksonów.

świeżak

Na kołach? Ja mam 3,5 km do pracy i wybieram auto,bo zwyczjnie mam lenia,ale od marca zamierzam ro zmienić. Chodzi mi po głowie nowy rower i chciałbym już innym,ale jak projekt nie wypali to faktycznie patyczakiem.

forrest

Jeżeli dobrze rozumiem treść strony, w tym roku odprawa i start przy basenie - tam raczej nie ma 1-kierunkowych ulic.

długi

Formalności załatwiłem dołączam się do ekipy pozioma.

storm

Super @Długi :)

I pytanie do wszystkich - jak tam treningi do maratonu? Jak forma i kondycja? ;)

Franc

Jakoś będzie..... Pogoda sprzyja dojazdom do pracy. Może nawet się zmobilizuje na 200 w Pomiechówku?

IMK P14-01 (SWB ASS)
Thyss 222
Twister 800

forrest

Czyli nas będzie 5 w tym roku na tym poddaszu?