Low Baron w wersji z tylną amortyzacją...

Zaczęty przez LowRider, Czerwiec 19, 2016, 11:19:07 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

LowRider

Nareszcie udało mi się kupić tulejki z tworzywa sztucznego do wahacza. Nie wiem dlaczego, ale bardzo kiepsko z tym w sklepach i na necie...  Mam tylko pewien dylemat z inną rzeczą. Jakie szerokie koło dać z przodu? Nie mam pojęcia. Może ktoś mi podpowie?...

LowRider

Znam tę stronę. Autor tej strony już chyba o niej zapomniał. Pisałem do niego ze dwa razy i cisza...

oblivion

www.tomekmistak.wordpress.com
www.facebook.com/tomek.mistak

LowRider

w Łodzi, w hurtowni "PIASTA". Kupiłem tulejki razem z miseczkami ściągającymi i ze śrubą. 16zł komplet. Kupiłem ostatnie 2 komplety ;) ale bez obaw - myślę że zamówią jak się ich poprosi. Mają masę sprzętu i są bardzo otwarci uprzejmi.

live_evil

Cytat: LowRider w Czerwiec 24, 2016, 08:38:03 AM
ale bez obaw - myślę że zamówią jak się ich poprosi. Mają masę sprzętu i są bardzo otwarci uprzejmi.
Jak nie mają na sklepie, to mogą mieć w hurtowni, która mieści się w tym samym budynku ;-)

LowRider

Będę dorabiał te tulejki z poliamidu. Towar będzie 1 klasy bo dorobi mi to tokarz precyzyjny. Poliamid jest rewelacyjny na taką tulejkę - samosmarowny, wytrzymały i nie trzeba żadnych tawotów (czysto), bardzo dobrze tłumi wibracje i układa się z powierzchnią. Kto się pisze na te tulejki to mogę wykonać więcej.

aligatorpoczta

Cytat: LowRider w Czerwiec 24, 2016, 11:13:43 AM
Będę dorabiał te tulejki z poliamidu. Towar będzie 1 klasy bo dorobi mi to tokarz precyzyjny. Poliamid jest rewelacyjny na taką tulejkę - samosmarowny, wytrzymały i nie trzeba żadnych tawotów (czysto), bardzo dobrze tłumi wibracje i układa się z powierzchnią. Kto się pisze na te tulejki to mogę wykonać więcej.
podaj wymiary tych tulejek to może się skusze i cenę jak znasz
Czarne Swb  ful 26x26, Zielona żaba swb 20x26

LowRider

Średnica tulejki w miejscu wbijania w wahacz fi 30, gr kołnierza 2mm.

aligatorpoczta

Cytat: LowRider w Czerwiec 24, 2016, 02:05:20 PM
Srednica tulejki w miejscu wbijania w wahacz fi 30, gr kołnierza 2mm.
A cenę znasz może, musze zmierzyć u siebie wymiary i wtedy Ci powiem

LowRider

Przypuszczam, że masz te same wymiary tulejek. Ceny nie znam bo dopiero z tym pójdę, pytałem go tylko czy dorobi i się zgodził. Ale bez obaw, nie zedrze ze mnie. Dorobię więcej to może jeszcze komuś tutaj się przydadzą...

aligatorpoczta

LowRider

Ok. Wyślę jak będę miał gotowe. Myślę, że to będzie maks. 50 zł za 2 szt.

aligatorpoczta

Cytat: LowRider w Czerwiec 24, 2016, 03:36:57 PM
Ok. Wyślę jak będę miał gotowe. Myślę, że to będzie maks. 50 zł za 2 szt.
Ja to myślałem że ze 1,5zł plus 1zł wysyłka ;) (żarcik)

LowRider

Za 1,5zl to mnie wygoni ten tokarz zanim wejde na podworko...  ;D. Towar bedzie 1 klasa. Niesmiertelne tulejki. Troche mojej fatygi tez w tym jest no i uprzejmosc tokarza ktory robi to z grzecznosci bo to zaden biznes a dlubania troche ma.