Zlot 28.06 - 2.07.2017 - Wilga

Zaczęty przez Dziasiek, Listopad 21, 2016, 11:16:28 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

storm

Zgłosiłem się na nocleg. Niestety trafiłęm na domek 1 osobowy, więc jakby ktoś zamawiał i był sam jak ja - to chętnie bym się dopiął ;)

Dziasiek

Cytat: AGA w Maj 24, 2017, 06:48:36 PM
czy ktoś już się doliczył ile nas będzie na zlocie ??
No mało nas coś. Ja wiem, że termin do 10. czerwca i wiem, że lubimy na ostatnią chwilę, ale na ten moment to tylko 33 zarejestrowanych i jeszcze 3 Czechów potwierdzonych mamy.

Dziasiek

woldopeper

@ Dziasiek- a powiedz- jakieś fajerwerki abo inne atrakcje  dla najmłodszych są przewidziane ?
ja tak tylko pytam, bo mi się argumenty i asy z rękawa kończą....
pozdrawiam Waldek

Franc

Ja zabieram swoje oba potwory oraz IMK P9 do zabawy.
Franc "Rowery Poziome Rule"

IMK P14-01 (SWB ASS)
Thyss 222
IMK P12 (SWB, USS, B2B tandem)
Twister 800

szydziu

Cytat: Dziasiek w Czerwiec 02, 2017, 01:08:30 PM
Cytat: szydziu w Czerwiec 01, 2017, 11:51:27 PM
Ło matko cza się zgłosić :)

Szydziu, to nie boli...
Mam nadzieję ;)
Poprosiłem Toudiego żeby zgłosił naszą trójkę - Toudi ,Tadziu i Ja.
Wiem już że moich szkodników nie zabieram - głównie z braku atrakcji dla nich.

Dziasiek

Cytat: woldopeper w Czerwiec 02, 2017, 09:56:37 PM
@ Dziasiek- a powiedz- jakieś fajerwerki abo inne atrakcje  dla najmłodszych są przewidziane ?
ja tak tylko pytam, bo mi się argumenty i asy z rękawa kończą....
Jest w pobliżu kilka placów zabaw. Jeśli będzie ciepło to ok. 1 km mamy:  www.wodnakraina.com.pl.
Ok. 30 km. www.farmailuzji.pl. - można potwora zapakować w samochód i jest co robić cały dzień.
Blisko również małe lokalne zoo prowadzone przez leśniczego. Sarenki, jelonki, daniele, dziki.
Na terenie ośrodka będą do pojeżdżenia dwie trajki dla dzieci - własność Lecha, Franc też coś przywiezie, jak słyszę.
No i jakie powietrze....

AGA

czy ktoś ma informacje na temat ilości komarów na metrze kwadratowym w Wildze
, nie wiem ile zabrać opakowań Brosa :-)
https://www.facebook.com/matixbike/timeline         - MATIX TRÓJKOŁOWIEC POZIOMY fat 1000W,48v, ,LIPO4 18AH przebieg- 2014-4860km sezon2015 -3740km,sezon2016-4456 przejechane

Dziasiek

Cytat: AGA w Czerwiec 08, 2017, 08:39:23 PM
czy ktoś ma informacje na temat ilości komarów na metrze kwadratowym w Wildze
, nie wiem ile zabrać opakowań Brosa :-)

Długo się nie odzywałem, bo liczyłem komary...

Będziemy tak dużo i tak szybko jeździć, żeby nas nie dogoniły ;)

Ale coś do spryskiwania na pewno warto wziąć.

hansglopke

Czy jakieś promy kursują na wysokości Wilgi?
Mam zamiar dojechać ze Skierniewic na kołach, zbierając trochę gmin. Wypada mi na Warkę, Magnuszew i potem na północ na G. Kalwarię. Może coś można skrócić?
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

Tehen

Cytat: hansglopke w Czerwiec 11, 2017, 08:31:21 PM
Mam zamiar dojechać ze Skierniewic na kołach, zbierając trochę gmin. Wypada mi na Warkę, Magnuszew i potem na północ na G. Kalwarię. Może coś można skrócić?

Parę ładnych latek temu przeprawiałem się  na wysokości elektrowni w Kozienicach.
Dokładnie miejscowość Świerże Górne.

Oprócz promu są jeszcze łódki pychówki ale wolałem poczekać na prom :)

http://www.maciejowice.pl/main.tresc.pl.40.html

Oczywiście temat do sprawdzenia ale na 99% to działa ponieważ jest tam zapotrzebowanie na przeprawę pracowników do elektrowni.

Podobno był też prom na wysokości Magnuszewa w Latkowie ale z tego co wiem nie działa.
Albo poziom i wygoda albo wydasz w cholerę kasy na różne kierownice i siodełka tylko po to żeby w końcu i tak kupić sobie rower poziomy.

tomo

Cytat: hansglopke w Czerwiec 11, 2017, 08:31:21 PM
Z tego co wiem, to niestety nie. Masz most w Górze Kalwarii, a idąc w górę Wisły, to chyba dopiero przeprawa promowa Świerże Górne- Antoniówka; 30 km w górę rzeki od Wilgi. Za to w Górze Kalwarii masz niezły zjazd do Wisły- "fałmaksy" grube wychodzą.

Dziasiek

Potwierdzam opinie przedmówców.
Most w Górze Kalwarii dla odważnych. Tiry, brak pobocza.
Prom w Latkowie nie działa.
Prom w Świerżach Górnych (co za nazwa?)  - jak najbardziej. Dziś rano przewoził mnie w drodze do Dęblina.
I następny, to już most w Dęblinie. Też działa.

AGA

jeszcze jest trochę czasu można by nasz zlot podpiąć do akcji   http://www.150cm.pl/ co wy na to ?
https://www.facebook.com/matixbike/timeline         - MATIX TRÓJKOŁOWIEC POZIOMY fat 1000W,48v, ,LIPO4 18AH przebieg- 2014-4860km sezon2015 -3740km,sezon2016-4456 przejechane

Dziasiek

Cytat: AGA w Czerwiec 13, 2017, 06:44:24 AM
jeszcze jest trochę czasu można by nasz zlot podpiąć do akcji   http://www.150cm.pl/ co wy na to ?

Choć jestem sceptyczny ( bo w przepisach jest 100 cm, a i tak nie działa ), to uważam, że wszystko co może poprawić nasze bezpieczeństwo, warte jest zachodu, więc zgłosiłem naszą chęć współpracy.
Odzewu jeszcze nie ma.