Zlot Rowerów Poziomych 2026 1-5.07.2026 Dolina Baryczy

Zaczęty przez Tehen, Luty 07, 2026, 05:42:07 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

shp

Cześć Bartek. :)
Ciężko było się z dzieciakami wybrać i życie pochłonęły trochę inne sprawy, ale stwierdziliśmy, szukając jakiejś formy wypoczynku, że zobaczymy, czy, a jeśli tak, to gdzie będzie tegoroczny zlot.
Jako, że w miarę blisko mamy, to zdecydowaliśmy, że będziemy celować w ten termin. Mam nadzieję, że nic się nie wykrzaczy :)

Franc

SHP: a wiesz, że ja jeździłem ze swoimi potworami na Zloty? I Matixy jeździły ze swoim i Szydziu też swojego zabierał :)
Franc "Rowery Poziome Rule"

IMK P14-01 (SWB ASS)
Thyss 222
IMK P12 (SWB, USS, B2B tandem)
Twister 800

hansglopke

Moment nieuwagi i...  wnuczęta na zlotach się pojawią
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

Franc

@hans: wypluj to!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, i odpukaj w niemalowane... Mi się nie spieszy
Franc "Rowery Poziome Rule"

IMK P14-01 (SWB ASS)
Thyss 222
IMK P12 (SWB, USS, B2B tandem)
Twister 800

shp

Cytat: Franc w Marzec 11, 2026, 07:34:53 PM
SHP: a wiesz, że ja jeździłem ze swoimi potworami na Zloty? I Matixy jeździły ze swoim i Szydziu też swojego zabierał :)

No, my tylko raz z córą byliśmy na zlocie, w Warszawie. Potem już nie. Działkowania się zachciało, co mnie pochłonęło na drugi etat, a poza tym młodzieży taka nie do końca entuzjastyczna na wyjazdy była. Zloty miały być wypoczynkiem, a nie słuchaniem marudzenia :)  Tym razem zobaczymy, w jakim zestawie przyjedziemy i mam nadzieję, że jednak się uda, bo dość blisko mamy.

shp

Cytat: hansglopke w Marzec 12, 2026, 09:02:49 PM
Moment nieuwagi i...  wnuczęta na zlotach się pojawią

A kysz siło nieczysta..  ;D

hansglopke

"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

Jacekddd

Cytat: hansglopke w Kwiecień 05, 2026, 10:31:45 AM
https://youtu.be/6dsmDW4yqY4
Takie wpadło z YT

Pięknie tam jest. Widać powody tej lokalizacji.
W przypadku nieprzygotowania do terenu czy będzie możliwość poruszania się
wyłącznie po nawierzchni szosowej (ddr wliczając) ?
Chodzi mi o to, że trajka szosowa jest jakby na szosę tylko.
Rozważam.

Quest XS 21kkm; 11 Podróży 6379Km; Bieganie;
http://www.sports-tracker.com/view_profile/jacekddd

Tehen

Cytat: Jacekddd w Kwiecień 05, 2026, 11:15:59 PM

Rozważam.

Jest pięknie ale jak na taki raj rowerowy nawierzchnie i samo utrzymanie infrastruktury rowerowej mogłoby być lepsze.
Ale to już na początku lipca sobie wyrobicie własne zdanie bo moję może być wypaczone.

Ja nie przewiduję alternatywnych tras pod szosę.
Jak pojedziesz inną drogą to już Twoja decyzja.

Albo poziom i wygoda albo wydasz w cholerę kasy na różne kierownice i siodełka tylko po to żeby w końcu i tak kupić sobie rower poziomy.

szydziu

A trasy dla szkodników - można coś tam wygospodarować w okolicach trasy zlotowej?

Audax

Super to wyglada na tym filmie <3 Raj dla rowerzystów i ... kolejarzy :D Mam nadzieję, że uda być minimum 2 dni.
Nie karmie troli.

Jacekddd

Cytat: Tehen w Kwiecień 07, 2026, 08:56:26 AM
.....

Nie mam żadnych problemów z tym, żeby sobie znaleźć objazd i jechać nawet dookoła. Moje pytanie dotyczyło tego czy to jest możliwe.
To znaczy czy w te wszystkie zaplanowane miejsca da się dojechać szosą lub nawierzchnią ddr asfalt/beton ? Chodzi o to, że możliwe, że będą osoby, które będą chciały właśnie szosą to zwiedzić.

Quest XS 21kkm; 11 Podróży 6379Km; Bieganie;
http://www.sports-tracker.com/view_profile/jacekddd

natalka

Jest 16 kwietnia 2026 roku.
Dzisiaj dowiedzieliśmy się, że jednak data Zlotu pozostaje bez zmian.
Nie jedziemy nigdzie w góry! WooooW!
I miejsce zlotu pozostaje bez zmian. Podobno...
Nadal nie ma rejestracji na Zlot.
Nadal nie wiadomo nic o koszulkach zlotowych.
Zresztą nadal nie ma strony WWW tegorocznego Zlotu.
Nadal nie wiadomo nic o trasach zlotowych. (i co za tym idzie nie wiadomo jaki rower szykować)

Cytat: Jacekddd w Kwiecień 07, 2026, 04:17:20 PM
Cytat: Tehen w Kwiecień 07, 2026, 08:56:26 AM

A ja myslałam, że rowery poziome to na ogół raczej szosowe są... I że teren to tak nie bardzo.
Zwłaszcza po tym, co przeżyliśmy na ostatnim Zlocie w Dębicy...

osesku

Cytat: natalka w Kwiecień 16, 2026, 02:10:30 PM
A ja myslałam, że rowery poziome to na ogół raczej szosowe są... I że teren to tak nie bardzo...
Tehena nie znasz, czy tylko udajesz? On nawet wąskotorówkę upalałby w terenie! ;)

W sprawie tras z ostatniego zlotu pisz proszę w liczbie pojedynczej, za siebie, bo się można pogubić.

Co do zlotu, nie idzie się doczekać, żeby już był  8).

Tehen

Już wyjaśniam skąd zamieszanie z datami i opóźnienie w udostępnianiu informacji na które tak niektórzy czekają.

Problem pojawił się na etapie poszukiwania noclegu dla grupy.
Dolina Baryczy jest fajna ale dla małych grup rowerowych - przy większych nie ma po prostu bazy, która nas pomieści.

"Przerobiłem" dwa ośrodki - pierwszy miałby dla nas miejsce ale bez weekendu, w drugim dostałem dopiero wczoraj informację co do wolnych terminów i niestety okazało się, że pierwszy tydzień lipca mają zajęty i możemy u nich pojawić się... ale w drugim tygodniu lipca.
Stąd moje wczorajsze pytanie o to czy walczymy w drugim tygodniu czy pozostaje pierwszy tydzień ale z możliwością zmiany miejsca na południowe okolice województwa - Kłodzko z przyległościami.
Ludzie mają urlopy zaplanowane, "od zawsze" był to pierwszy tydzień lipca, więc zanim podejmę decyzję jako organizator wolałem zapytać.

Tutaj nie zdążyłem- trzecie miejsce w Dolinie Baryczy ma dla nas miejsce ale z bardzo ograniczoną ilością miejsc noclegowych pod dachem.
Miejsc pod namioty, przyczepy i kampery jest za to sporo, więc zostawiamy datę i miejsce tak jak było żeby nie robić zamieszania i pozostać przy tym co było wcześniej ustalone.

Zlot pozostaje w Dolinie Baryczy i odbędzie się w terminie 1-5 lipca 2026.

Co do tras.
Byłem na objeździe tras w zeszłym roku i jak pisałem wcześniej trasy są różne:asfalt o różnej jakości, płyty monowskie oraz drogi szutrowe.
Nie da się poprowadzić tras tak, żeby dojechać wszędzie ładnym nowym asfaltem stąd moja informacja, że nawierzchnia może być różna i trzeba się z tym liczyć.
Tym bardziej że znam was, wiem jak niektórzy podchodzą do rodzaju nawierzchni.
Nikogo siłą też nie będę ciągnął przez las jak obok będzie miał alternatywę w postaci drogi wojewódzkiej lub krajowej- jego wybór, jego decyzje, jesteście dorośli i bierzecie odpowiedzialność za to co robicie.
Ja trasy przygotuję tak, żeby ruch był jak najmniejszy i po okolicach, które będą ciekawe turystycznie.

Kiedy będą?
Jak przeorganizuję się bo baza noclegowa trochę namieszała w programie i muszę opracować na nowo plan plus wizytacja na miejscu i ocena jak to wygląda na gruncie.

Koszulki się projektują i jak tylko poznam koszty taka informacja również zostanie udostępniona.

Tym czasem pozdrawiam organizacyjnie.

p.s.
Pierwszy wpis w tym wątku zostanie wyedytowany i pojawią się wkrótce właściwe informacje.

Albo poziom i wygoda albo wydasz w cholerę kasy na różne kierownice i siodełka tylko po to żeby w końcu i tak kupić sobie rower poziomy.