Szczecin - Kołobrzeg - Hel - Sopot - Krynica - Giżycko - Białystok

Zaczęty przez gemsi, Lipiec 22, 2011, 12:58:11 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

PrzemO

Cytat: storm w Lipiec 23, 2011, 09:55:55 PM
Wybacz Przem, ale pieprzysz. Sprawdz sobie ten pociag - ruszal ze wschodniej. Druga rzecz - place i wymagam odpowiedniego traktowania podroznych. Nie jako bydlo ale ludzi.
Nie wykluczam takiej ewentualności - to o pieprzeniu. Co się zaś tyczy pociągu - rozumiem, że ta gehenna nadszarpnęła ci nerwy na wschodniej właśnie. Ale ludzie sami się traktują jak bydło na peronach, bez pomocy PKP.
Cytat: storm w Lipiec 23, 2011, 09:55:55 PM
Kolejna sprawa - tlok w pociagu... :> O ile mi wiadomo, to wakacje sa w jednym przewidzianym terminie w roku i dla innych przewoznikow nie sa zaskoczeniem i sa oni przygotowani do przewiezienia wiekszej ilosci pasazerow. Zreszta przeciez na tym zarabiaja..... A PKP - olewa. Pozdrowienia z Dziwnowa.
Dziwnów - ładnie tam. A propos innych przewoźników - rok temu odstawiałem koleżankę na autobus pośpieszny do Darłowa. Coś mnie tknęło i podjechaliśmy na pętlę w Darłówku - i dobrze zrobiłem, bo już na pętli ludzie zostali na przystanku. łokcie szły w ruch. A w Darłowie nawet się nie zatrzymał. Ot, życie  ::)
Przerwa

gemsi

Pnowie, bez nerw, wiemy ze tak jest, ze przewoznicy nie mysla lub maja inne ograniczenia, ale to nie oznacza ze mamy to tolerowac. Dziwnow... Lansernia jak wiekszosc nadmorskich miekscowosci, ale milo i ladnie. Dzisiaj kerunek Darłowo.
P.s. Storm jeszcze spi ;)

gemsi

Cytat: pajak_gdynia w Lipiec 23, 2011, 10:22:25 PM
Zostawcie pociągi..
Spotkaliście może Imagisa i s-ke? Dziś rano pooojechali. Tak jakoś powinniście się załapać na oglądanie jeszcze świeżych sado-maso (1008km na ścigaczach..)

Nie znamy ludzi, ale mam info ze na 1008 czolowka leci ze sredna pozyzej 30, my dzisiaj mam dopiero 90 :/, strasznie wieje. Jak dobrze pojdzie to jutro bedziemy w Gdyni, ale poniewaz Strom sie puka w czolo to mozliwe ze dopiero we wtorek. mam nadzieje ze jutro uda mi sie go wyrwac ze spiwora przed 9:00 ;)

storm

To naprawde zludna nadzieje masz :) obecnie siedzimy w ustroniu morskim i odpoczywamy po obiedzie. niestety ale największym problemem jaki napotykamy sa gooorkii. I niestety jest ich sporo. Takze osobiscie odczuwam te 90 km jako 150. Poza tym za moimi plecami mam ponad 80 litrow bagazu i do tego namiot, ktory skutecznie robi za zagiel. To wszystko sprawia ze taka wycieczka do Broku to byl lajcik...

hansglopke

Cytat: storm w Lipiec 24, 2011, 05:53:42 PM
mam ponad 80 litrow bagazu i do tego namiot, ktory skutecznie robi za zagiel.
Nie szło namiotu spakować? ;)
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

gemsi

Cytat: hansglopke w Lipiec 24, 2011, 08:46:01 PM
Zgubil ta strone (o skladaniu) z instrukcji ;) datarlismy nad jeziora Dąbskie.

kaczor1

@gemsi, storm
Czyżbyście jechali tym samym pociągiem? http://izka.bikestats.pl/540559,Powrot-do-PRL-u.html
Puśćcie jakieś fotki obozowiska, załadowanych rowerów, umorusanych ryjków.

Może storm chciał mieć... ciiiii, daszek. ;) 

gemsi

Cytat: kaczor1 w Lipiec 25, 2011, 09:39:54 AM
@gemsi, storm
Czyżbyście jechali tym samym pociągiem? http://izka.bikestats.pl/540559,Powrot-do-PRL-u.html
Puśćcie jakieś fotki obozowiska, załadowanych rowerów, umorusanych ryjków.

Tak, pilnowalismy Izce roweru:)
Może storm chciał mieć... ciiiii, daszek. ;) 

Franc

Franc "Rowery Poziome Rule"

IMK P14-01 (SWB ASS)
Thyss 222
IMK P12 (SWB, USS, B2B tandem)
Twister 800

gemsi

storm

Musze sie poskarzyc! Gemsi ciagnie jak maszyna! I nie oglada sie na to ze kogos bola kolana, sciegna i miesnie odchodza od kosci i w ogole... Pozdrowienia z Ustki. ps. zdjecia sa ale nie ma ich jak wrzucic bez wifi :(

gemsi

Dementi, przejechalismy dzisiaj ledwo 47 km z predkoscia 18 km/h, a w trasie przeklada sie to na 10-25, Storm jest zdziwiony pofaldowaniem terenu, mamy teraz przerwe techniczna na browara. Zrobimy dzisiaj jeszcze 20 km. Jutro dotrzemy ( lub dotre ) do Gdyni :).

storm

Zadne tam dementi, po prostu po dwoch dniach zapitalania na max z pelnym obciazeniem kazdemu zaczna padac nogi. Ty obecnie kolana jeszcze, ale ja niestety swoje pogubilem gdzies po drogach przejechanych na poziomce... Siedzimy w Ustce po obiedzie, za kilka minut ciag dalszy podrozy - kierunek na Rowy.

kaczor1

10-25? Storm!!! Uważaj. Prosisz się o nieszczęście. Powinieneś jechać po chodniku  (storm  wie o co chodzi) he he  :P
Dobra. Złośliwości koniec.

Tak naprawdę storm, doskonale cię rozumiem. 
Jak jechaliśmy do Piły, po podjazdach z załadowanym rowerem wysiadło mi prawe kolano i gdyby Raffi wtedy nas nie spowalniał,
to byłbym to ja.
Bo co z tego, że miałem chęć i siłę pojechać szybciej, jak ból w kolanie na to nie pozwalał, a było to tylko trochę ponad 100km. Następnego dnia, ledwo co chodziłem, a końcówkę wycieczki w kolejnym dniu, przejechałem z zaciśniętymi zębami.

pajak_gdynia

Chm.. To jutro będziecie mieli dzień "odpoczynku". Może nie kriogenika, ale zawsze odpoczynek od palącego słońca :(
Storm, no przecież z dobrym (czytaj ciężkim) bagażem jedzie się lepiej, z górki tempo.. potem tylko utrzymać :)